Klik hier om naar de Ruud van Nistelrooy Academy website te gaan.

De Ruud van Nistelrooy Academy

Zoals velen al hebben kunnen zien is er nieuw meubilair geplaatst in het jeugdhonk. De reden hiervan is dat Margriet het jeugdhonk beschikbaar heeft gesteld aan de Ruud van Nistelrooy Academy.

Wat is de Ruud van Nistelrooy Academy ?
Ruud heeft zijn naam verbonden aan een stichting die zich inzet voor kansarme kinderen. Deze Academy biedt een vorm van naschoolse begeleiding. Gezien de relatie die er is tussen Ruud en onze club, is Margriet benaderd door de Academy met de vraag of zij voor deze speciale vorm van naschoolse opvang gebruik mocht maken van ons jeugdhonk.

Vanaf 16 september zal de stichting voorlopig wekelijks op maandag en donderdag gebruik maken van ons clubhuis. Margriet staat volledig achter de doelstellingen van de Academy en voelt zich vereerd dat zij daarin een rol mag spelen. Het beschikbaar stellen van ons clubhuis voor dergelijk maatschappelijke initiatieven en ontwikkelingen sluit perfect aan bij de toekomstvisie van Margriet. Het visie document dat onze voorzitter John Boerdonk hierover heeft opgesteld was de eerste aanzet daartoe. Met de Ruud van Nistelrooy Academy wordt de volgende stap gezet. Helaas kan John de uitwerking van zijn beleid niet meemaken. Maar één ding is zeker, hij zou trots zijn geweest.

Het bestuur van RKSV Margriet

Ruud van Nistelrooy Academy
voor meisjes en jongens van 9 tot 14 jaar

“Ik ben niet in een rijk gezin opgegroeid. Maar ik kreeg wel kansen. Mijn ouders deden me overal op: muziekles, dansles, voetbal. Met voetballen wilde ik door. Nadat ik op mijn veertiende een testwedstrijd mocht spelen voor RKSV Margriet in Oss kwam de trainer naar me toe. ‘Jij bent mijn speler’ zei hij meteen ‘jij bent echt goed.’ En dat bleef hij zeggen. Net zo lang tot ik er zelf in ging geloven. ‘Hij vindt me echt zo goed’ dacht ik dan. ‘Dus misschien ben ik het wel.’ Hij deed dingen voor me – op het oog klein. Zoals me thuis brengen na de training zodat ik niet op de fiets door de regen hoefde. Of voetbalschoenen voor me kopen. Pas later ging ik zien wat hij daarmee werkelijk deed, en hoe groot dat was. Want hij gaf schoenen, maar zei eigenlijk: ‘Ik geloof in jou. Als voetballer en als persoon stel jij iets voor’. De impact daarvan was enorm. Het gaf alles een slinger omhoog.”

Ruud van Nistelrooy

Ieder kind stelt iets voor
Dát is de overtuiging waarmee alles begint, op de Ruud van Nistelrooy Academy. De overtuiging waarmee wij naar mooie dingen zoeken. Naar passie, vuur, naar talent. Want dat heeft ieder kind. En daarmee heeft ook ieder kind het vermogen om succesvol te zijn. Ieder op zijn volstrekt eigen manier. Zelfs wanneer anderen – en hij- of zijzelf – daar misschien niet of nauwelijks in geloven.

Wat de Ruud van Nistelrooy Academy wil bereiken
In onze ogen hebben alle kinderen de toekomst. Maar sommigen hebben wel een duwtje in de rug nodig. Dat duwtje geven wij. Wij bieden wat een begaafd jongetje uit Geffen ooit ook geboden werd: de kans zijn talent te ontdekken en te ontwikkelen, waardoor híj een van de beste voetballers ter wereld werd. Nu hoeft geen kind dat bij ons te evenaren. Maar we willen
wel dat ze gaan voelen wat die jongen uit Geffen ook is gaan voelen:

“Niets namelijk, geeft meer voldoening dan het volledig benutten van je capaciteiten, van je zijn. Die flow, dat ultieme gevoel waarbij alles verdwijnt behalve – in mijn geval – dat veld en die bal en alles geven wat je hebt, terwijl je weet ‘ik ben op de toppen van mijn kunnen’… Er is niets zoals het ontdekken en gebruiken van je talent.”

Ruud van Nistelrooy

De Ruud van Nistelrooy Methode
Op de Academy zijn de groepen klein (12 tot 16 kinderen) en is het aantal coaches groot – elke groep heeft er drie. Eens per week, een schooljaar lang, treffen ze de kinderen na schooltijd op het sportcomplex van een lokale sportvereniging waarmee we samenwerken. Daar gaan ze aan de slag volgens de Ruud van Nistelrooy Methode.

Deze Methode is gebaseerd op Van Nistelrooy’s eigen ervaringen. Hij heeft geleerd dat voorspoed en bloei niet alleen voor ‘anderen’ zijn weggelegd: succes wacht in feite op iedereen. Bovendien heeft het vele gedaanten. Je bent niet pas goed als je topvoetballer bent. Verhalen vertellen, tekenen, hardlopen, activiteiten organiseren, muziek maken en lekkere taarten bakken zijn ook talenten.

Bij ons leren de kinderen dat om met dat talent iets te bereiken, je vertrouwen in jezelf nodig hebt. Dat je dromen achterna moet durven gaan. Dat je discipline nodig hebt en de wil om te werken. Dat het belangrijk is je open te stellen voor wat er op je afkomt. Dat respect onmisbaar is, voor jezelf én voor anderen. Want je staat niet alleen en je kunt het niet alleen.

De Ruud van Nistelrooy Academy gaat van start in Oss en Eindhoven in september 2010.