NIEUWS Margriet 1

3D: FC Schadewijk koploper na winst op SC Helmondia; afgelastingen leveren scheef beeld op

maandag 3 februari 2020

Regengod Pluvius sloeg deze morgen ongenadig hard toe. De rond 08.00 uur begonnen regen was voor veel grasveldjes dé druppel om het veld onbespeelbaar te maken. Sportpark De Donk, De Biescamp en D'n Eikenwal van respectievelijk Boekel Sport, Nooit Gedacht en Handel veranderden in zompige veldjes. FC Schadewijk ging wel door op De Neervelden -al was dat nog even twijfelachtig- en won van koploper Helmondia. Hierdoor nam de club van trainer Gaby Kuijpers nu zelf de kop in deze hectische maar spannende klasse.

Margriet verloor op knullige wijze. De Ossenaren begonnen op Sportpark De Brand in Berlicum best aardig waar BMC onder de duim werd gehouden. Uitgesproken in een fase waar je eerder een Oss succesje zou verwacht ontsnapte BMC aan de Margriet-verdedigers en kwam tegen de verhouding in op 1-0.  Kort hierop was het Lars van de Kamp die namens Margriet gelijk maakte. Toch was het BMC dat mocht profiteren nadat Margriet onnodig balverlies leed en de 2-1 ruststand tevens de eindstand werd. Maarten van Vugt: "We hadden veel balbezit, maar kwamen niet tot scoren. Rob van de Ven mocht alleen op de keeper af maar werd gewoon omgekegeld. Die speler kreeg rood maar redde wel twee punten voor zijn team. We brengen echt te weinig momenteel om mee te doen om de prijzen. Dat moet echt beter. Vandaag een fantastische scheidsrechter gezien, de heer Hesselmans uit Zuid-1. Die wil ik een dik compliment geven. Dat mag ook best eens een keer gezegd worden."

FC Schadewijk – SC Helmondia 3-2
Het veld was twijfelachtig, maar uiteindelijk mocht er gevoetbald worden op De Neervelden waar een beter Helmondia voor rust te zien was. Na rust wisselde trainer Gaby Kuijpers Mohammed Aslan. In zijn plek kwam Jordy Hoeks wat de ploeg aanvallend sterker maakte. Het werd de tweede helft van Dani van der Weg die in de 60e en 65e minuut de stand op 2-0 bracht.  Helmondia kwam hierna terug via een strafschop naar 2-1 en in de 78e minuut naar 2-2. FC Schadewijk kromde nogmaals de ruggen en was het de kleine Tom Liemburg die een voorzet met het hoofd succesvol af wist te ronden. Door de winst is FC Schadewijk weer koploper in 3D.

Schijndel – Excellent 1-0
Een regelmatige zege van Schijndel zonder dat de winst echt in gevaar kwam. Excellent was alleen in het eerste kwartier wat dwingender. Een omzetting vanaf de bank deed dit snel veranderen. De enige goal van het duel werd na 25 minuten gemaakt door Stan Guns. De Schijndelse aanvaller draaide fraai weg en schoot laag over de grond in de korte hoek binnen. Na rust kabbelde de wedstrijd langzaam weg waar de zege geen moment in gevaar kwam en gecontroleerd werd uitgespeeld.

Avanti'31 – SCG'18 0-1
Nog spierpijn van de polonaise van afgelopen week in het gewonnen duel met koploper SC Helmondia, zo mis ging het weer tegen rode lantaarndrager SCG'18 uit Sint Michielsgestel. Ondanks dat Avanti'31 heerste in het duel was het niet bij machte de bal achter de SCG'18-doelman te krijgen ondanks ze er vele malen dichtbij waren. Avanti'31 heerste maar scoorde niet dat deed SCG'18 wel en was voldoende voor de later zege. Henry van Wanrooy: "We hebben bij vlagen wel goed gevoetbald, maar die kansen moeten er in. Hun gooide zich volledig soms er voor. Voeten en benen voorkwamen doelpunten. Ons lukte dat niet en staan we nu laatste", aldus een duidelijk teleurgestelde trainer. Niet in het voetbal wél in de uitslag.

Derde klasse D:
Avanti'31 - SCG'18 0-1