NIEUWS Margriet 1

FC Schadewijk wint na spectaculaire tweede helft van stadsgenoot Margriet

maandag 27 januari 2020

Benjamin Duah was belangrijk voor FC Schadewijk met een doelpunt. (Archieffoto: Peter Kuijpers)


OSS | Qua clubs is het een wereld van verschil. Margriet is een hele grote vereniging met een goede jeugdopleiding, spelend op een prachtig complex. FC Schadewijk heeft op het verouderde sportpark alleen zes seniorenteams en sinds dit seizoen weer een paar jeugdelftalletjes. Als we echter alleen naar de eerste elftallen kijken, dan is het het 'kleine broertje' van Margriet dat het het vooralsnog beter doet. FC Schadewijk won zaterdag de derby op De Amstelhoef met 1-2.

De Helmondse clubs SC Helmondia -volgende week de tegenstander van FC Schadewijk- en RKPVV leiden momenteel de dans in de derde klasse D. Daarachter volgen FC Schadewijk en Margriet. Gezien de ranglijst was het zaterdagavond dus een hele belangrijke wedstrijd.

Rode kaart Laukes
De toeschouwers hoopten op een spektakelstuk, maar in de eerste helft gebeurde er maar weinig. Het enige opvallende was de rode kaart van Danny Laukes na nog geen half uur spelen. De technisch begaafde middenvelder van FC Schadewijk vond dat zijn ploeg een penalty verdiende en had commentaar op de scheidsrechter. Vanwege protesteren kreeg de Heesche linkspoot -met een verleden bij Margriet- twee gele kaarten en moest zijn ploeg dus verder met tien man.

Doelpunten en tweede rode kaart
In de tweede helft gebeurde er meer binnen de lijnen. Het was de thuisploeg die kort na rust de score opende. De van O.S.S.'20 overgekomen Martijn Vertogen zette de 1-0 op het scorebord. De vreugde was van korte duur, want kort daarna moest ook Margriet met tien man verder. Bilal El Ghezaoui -die jarenlang het shirt van FC Schadewijk droeg- kreeg namelijk rood omdat hij zich volgens de arbiter onsportief gedroeg richting de Schadewijk-bank. Met tien tegen tien kregen de gasten meer controle. De 1-1 zou ook snel volgen. De pijlsnelle Benjamin Duah was het die de stand gelijk trok. Snel na de 1-1 viel ook de 1-2. Jordy Hoeks tekende voor de voorsprong die ook niet meer uit handen werd gegeven. Met Hoeks heeft Schadewijk goud in handen. Nu hij weer helemaal terug is, kan de Osse club in de strijd om de titel nog veel plezier aan hem gaan beleven.

Derde klasse D:
Margriet - FC Schadewijk 1-2
Den Dungen - Handel
SCG'18 - BMC
SC Helmondia - Avanti'31
RKPVV - Boekel Sport
Excellent - Nooit Gedacht
Nijnsel/TVE - Schijndel/De Wit

1. SC Helmondia 12-24
2. RKPVV 12-24
3. FC Schadewijk 13-24
4. Margriet 13-21
5. Boekel Sport 12-19
6. Den Dungen 12-19
7. Excellent 12-18
8. Nijnsel 12-17
9. Nooit Gedacht 12-17
10. Schijndel 12-15
11. Handel 12-12
12. BMC 12-9
13. Avanti'31 12-7
14. SCG'18 12-7

Bron: kliknieuws.nl
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn