NIEUWS Margriet 1

3D: Volkel blijft kansen ruiken na winst bij Margriet, Constantia pakt vier punten in paasweekend

woensdag 24 april 2019


Boekel Sport werd spekkoper van het weekend en leidt in periode-3. Constantia pakte ver in blessuretijd alsnog een punt tegen het bezoekende Avanti'31. Bij Vitesse'08 gaat het niet goed en daar profiteerde Schijndel met volle teugen van. Volkel blijft ook voor een periode in de race waar Luuk van den Elzen vlak voor tijd de winnende scoorde bij Margriet.

Olympia'18 deed zoals dat heet de sportieve plicht. In Geffen vertrok de kampioen uit 3D met drie punten. Twee maal was opnieuw goudhaantje Douwe Zwaan  succesvol en bracht zijn totaal op 35 doelpunten op de Biescamp. Nooit Gedacht zag een strafschop door keeper Jasper Gorts gestopt. Wil Beijer: "Natuurlijk doen we onze sportieve plicht, anders blijf ik in Arnhem. Ik snap best dat je zo'n feestweek wat zwaardere spieren hebt, maar mijn team heeft zich goed laten zien."

Margriet – Volkel 1-2
Volkel was vooral voor rust de betere ploeg op De Amstelhoef. Margriet had weinig grip op de spel wisselingen en kwam vaak te laat. Justin Damen mocht aanleggen vanaf elf meter en gaf Volkel een 0-1 voorsprong met de rust. Na rust een beter Margriet. Trainer Mark Strik: "We hadden wat dingen omgezet. Vergeet niet dat ik al na drie minuten voor rust Bas Bressers moest wisselen. Jammer van die zeker twee kansen die we kregen." In de 70e minuut was het Ramon Verbiesen die de in die fase verdiende gelijkmaker binnenschoot. Strik: "We hinkten toen op twee gedachten en dat viel verkeerd uit voor ons." Tom van Dalen trainer van Volkel: "Een mooie goal bracht ons de winst. En die is super belangrijk voor de afloop van de competitie waar we nu nog in de race blijven voor een periode. We winnen nu voor de tweede week achtereen in de slotminuten van de wedstrijd." Koen Hoefnagels stuurde Luuk van den Elzen weg die hem op zijn borst controleerde en scoorde: 1-2.

Ulysses – FC Schadewijk 0-5
Na een 0-0 ruststand sloegen de Ossenaren in de tweede helft toe. Gaby Kuijpers trainer van FC Schadewijk: "Voor rust hadden we al moeten scoren, dat is dan weer jammer. Na rust sloegen we toe nadat we binnen tien minuten de 0-2 hadden gemaakt." Lucas Groen en Muhammed Aslan waren de schutters. Benjamin Duah, Lucas Groen met zijn tweede en Brian Heurkens bepaalden de eindstand op 0-5. Trainer Sander Janssen van Ulysses: "In de tweede helft was duidelijk te zien dat wij afgelopen zaterdag een zware wedstrijd achter de rug hadden. Schadewijk werd de terechte winnaar. We gaan onze ruggen rechten en aankomend weekend weer vol aan de bak."

Boekel Sport – MULO 3-1
Geen beste wedstrijd van de Boekelaren tegen laagvlieger MULO. Het leek zo hoopvol nadat Twan Merks al in de tiende minuut Boekel Sport op voorsprong schoot. Het spel zakte weg. Trainer Marc van de Ven: "We maakten foute keuzes en moeten onze doelman Jesse Zwanenburg dankbaar zijn dat we met voorsprong konden gaan rusten. Na rust kwamen de gasten uit Helmond door een vrije trap op 1-1. Van de Ven: "We brachten toen Jari Claasse en Joris Polman, dat was de ommekeer in het duel dat wat dreigde weg te zakken. Compliment aan deze invallers." Polman stak eerst Tim Schuijers weg die Boekel Sport in de 85e minuut op 2-1 bracht. In de slotfase was het Claasse die Polman in staat stelde de 3-1 eindstand te realiseren. Boekel Sport is momenteel de trotse leider in de nog vacante periode-3 die in de drie slotronden zijn afronding kent.

Handel – Excellent 1-0
Een open wedstrijd op Den Eikenwal in Handel met een groot speelveld. Wel kansen voor de thuisclub waar Daan Fonken een levensgrote kans op 1-0 liet liggen. Na rust zette Handel hoger druk en liet Excellent niet meer zo makkelijk bouwen. Het enige doelpunt in de wedstrijd viel in de 70e minuut. Koen Fonken kwam op rechts door en pegelde snoeihard raak in de verre hoek.: 1-0. Het laatste kwartier ging Excellent opportunistisch spelen wat een paar maal voor hachelijke situaties zorgde in de Handelse zestien. Daarentegen mocht Rob Manders in de omschakeling alleen op de Excellent doelman af lopen maar kwam niet tot scoren. Een nipte overwinning maar toch drie punten voor het team van trainer Tom Jacobs.

Vitesse'08 – Schijndel 2-6
Bij Vitesse'08 lijkt alle lucht uit de  band verdwenen. Het is voor trainer Fabian Krebbers wekelijks harken om een team bijeen te krijgen. Spelers die een weekend weggaan of om andere reden niet inzetbaar zijn. De vertrekkende trainer is niet te benijden. Vanmiddag ging hij kansloos onderuit tegen een vermoeid Schijndel waar veel spelers danig actief waren geweest op Paaspop in de eigen gemeente Schijndel. Desondanks kostte het de ploeg van trainer Henry van Alebeek geen enkele moeite om met een half dozijn goals en drie punten uit Gennep te vertrekken. De ruststand was al 1-3 door Schijndelse doelpunten van Thomas-Jan van Raaij en twee maal Tjeerd Pijnenburg. Na rust werd het kat-en-muis spelletje uiteindelijk beslist in 2-6 waar Van Raaij met zijn tweede Stan Guns en de derde treffer van Pijnenburg. "Makkelijk zege", wist assistent-trainer John Blummel te melden. Blummel vermeldde verder dat Schijndel in verweer is gegaan tegen de vier wedstrijden schorsing van Brent Blummel. "Een te gekke straf die kant nog wal raakt", wist Blummel, vader van de drie voetballende zonen, tot slot te melden.


Constantia- Avanti'31 1-1
Goed van de ploeg uit Wanroij of slecht van Avanti'31? De meningen zullen hierover verdeeld zijn. De ruststand in Wanroij was 0-0 na een eerste helft die redelijk in balans was met een licht thuisoverwicht van Constantia. In de tweede helft kwamen de bezoekers op 0-1 door een fraaie actie van de Lucas Borato. Jammer dat de Braziliaan zich vaak zelf niet in bedwang heeft en met rood na de wedstrijd kon vertrekken. Zijn team hier enorm mee benadelend dat zeker. Avanti'31 werd sterker en de 0-2 hing in de lucht maar paal en lat stonden Schijndels succes in de weg. In de 98e minuut was het Giel Martens die de gelijkmaker binnenkopte: 1-1. Avanti'31 trainer Henry van Wanrooy: "Ik weet echt niet waar deze scheidsrechter die extra tijd vandaan haalde." Niek Hermans, trainer van Constantia was tevreden: "Met vier punten was dit een top paasweekend voor ons en dat geeft het nodige vertrouwen."

Uitslagen tweede paasdag
Ulysses-FC Schadewijk 0-5
Vitesse'08-Schijndel 2-6
Nooit Gedacht-Olympia'18 0-2
Boekel Sport-MULO 3-1
Constantia-Avanti'31 1-1
Margriet-Volkel 1-2
Handel-Excellent 1-0

Stand:
1.Olympia'18 22-59
2.Schijndel 23-44
3.Volkel 22-38
4Avanti'31 21-35
5.Boekel Sport 21-34
6Handel 21-32
7.Nooit Gedacht 20-30
8.Margriet 22-30
9.FC Schadewijk 20-27
10.Vitesse'08 22-27
11.Excellent 21-26
12.Mulo 21-16
13.Constantia 22-16
14.Ulysses 22-11

Programma komende week
25-april
Nooit Gedacht-Boekel Sport

28-april
Ulysses-Handel
FC Schadewijk-Vitesse'08
MULO-Avanti'31
Nooit Gedacht-Excellent
Volkel-Constantia

Bron: kliknieuws.nl 
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn