NIEUWS Margriet 1

3D: Weinig verandering in de stand, periodes en degradatie zijn nog actueel

maandag 13 mei 2019

Het spektakel wat elk seizoen een vaste garantie was in 3D, blijft nu achterwege. Olympia'18 is al weken kampioen, waar Boekel Sport, Volkel en Avanti'31 vechten om een periode of overname daarvan. Outsider is FC Schadewijk dat uit de laatste 5 wedstrijden 13 punten behaalde. Ook vandaag kende het team van Gaby Kuijpers geen genade met Handel en won met 3-1.

Avanti'31 won met 2-0 van Vitesse'08. Het blessure spook speelt de Schijndelaren aardig parten. Vanmiddag moest trainer Henry van Wanrooy al na 25 minuten aanvoerder Jurgen van Puijenbroek wisselen voor Lucas Borato. Drie dikke kansen lagen er in de eerste helft en niet een werd er benut. Van Wanrooy: "Vooral de eerste 25 minuten was het slecht bij ons, daarna herstelde het wat." Na rust viel de eerste treffer in de 55e minuut. Geert van Heeswijk gaf voor op Koen van Engeland die de 1-0 scoorde. Daarna viel de partij weer even stil al bleven de Schijndelaren de zaken bepalen. In de 81e minuut gooide Toon van der Heijden de zaak op slot. Weggestoken door Borato scoorde hij beheerst. Het blijft spannend hier waar Avanti'31 nog steeds in de race is voor een prijsje.

FC Schadewijk – Handel 3-1
Het Osse FC Schadewijk behaalde uit de laatste vijf wedstrijden dertien punten met slechts twee treffers tegen. Daar kan je mee thuiskomen. Danny Laukes was belangrijk voor het team. Zelf opende hij met zijn treffer de wedstrijd en gaf Ton Vos de gelegenheid de 2-1 te maken. Daar tussenin maakte Handel via Koen Fonken nog gelijk. Na rust was het een gelopen koers en bepaalde Robin Dekkers op aangeven van Muhammed Aslan de eindstand op 3-1. Volgende week de stadsderby op De Amstelhoef tegen Margriet.

Excellent – Boekel Sport 1-5
Een afgetekende zege voor het bezoekende Boekel Sport dat voor rust met 1-0 achter kwam door een treffer van Vince van de Elzen. Na rust wist Boekel Sport in zeventien minuten vijf maal te scoren en werd Excellent overdonderd. Tim Schuijers, Jari Claasse, Twan Merks (2x) en Rens van der Wijst bepaalden de eindstand op 1-5. Volgende week ontvangen de Boekelaren het goed presterende Schijndel, de nummer twee uit 3D

Schijndel – Constantia 3-0
Martijn van Grinsven en Brent Blummel bepaalden respectievelijke in de 19e en 30e minuut voor rust al de ruststand op 2-0. In de tweede helft was het een gelopen koers. In de 86e minuut was het Bjorn Blummel (een van de drie broers) die zijn eerste competitietreffer mocht maken voor de Schijndelaren. Niek Hermans, trainer van Constantia: "Vandaag een terechte 3-0 nederlaag tegen Schijndel. Zij combineerde vanaf het begin telkens goed onder onze druk uit en we mochten met een 2-0 ruststand niet klagen. Naar rust gaven we minder weg en kwamen er voetballend beter door. De uiteindelijke 3-0 nederlaag is terecht. Complimenten voor Schijndel, zij maakten op mij een zeer positieve indruk met verzorgd voetbal met een jeugdige ploeg."

MULO – Nooit Gedacht 0-4
De bezoekers uit Geffen kwamen pas in de tweede helft aan scoren toe. Voor rust moest zelfs keeper Luuk Bijveld een bal van de lijn halen. Na rust was het Tijn Vos die na tien minuten tot scoren kwam. MULO schakelde over van systeem en kwamen een paar maal gevaarlijk in de Geffense zestien, maar echt in de problemen kwam het team van trainer Arno Methorst geen moment. In de laatste tien minuten knapte MULO en konden respectievelijk Wouter Bijveld, Lars Hendriks en Bob van Iersel er 0-4 van maken. Methorst was tevreden: "Ik heb goed voetbal gezien in Helmond. Positief om dat met je team te ervaren."

Olympia18 – Margriet 4-1
Een duidelijke zege van Olympia waar het Osse doelpunt werd gemaakt door Ramon Verbiessen op aangeven van Joey van Lith. De ruststand in Boxmeer was 2-1 in het voordeel van Olympia'18. Trainer Mark Strik van Margriet: "Meer dan terechte overwinning van Olympia'18. Groot compliment voor de prestatie die zij dit seizoen hebben geleverd."

Volkel – Ulysses 8-2
Een monsterzege op een arm Ulysses dat onder normale omstandigheden al alle zeilen bij moet zetten. Trainer Sander Janssen: "Het gemis van een groot aantal spelers was niet op te vangen helaas. Positief is dat twee spelers hun debuut hebben gemaakt. Willem-Jan Kocken en JO-17 speler Jordi Vestering (16 jaar)." De nood was dus hoog bij de bezoekers uit Megen. Volkel maakte opnieuw van een laagvlieger (vorige week 7-0 winst op Constantia) gehakt. De ruststand op de Eeuwsels was al 6-1 in het voordeel van Volkel. Justin Damen met twee strafschoppen en twee treffers had een fiks aandeel in de score voor rust waar Teun Verhoeven en Luuk Riepe ook doel troffen. De enige treffer voor rust van de gasten uit Megen kwam van Yanusa Jarju. Na rust scoorden Rick van Amsterdam en Bob Linders  namens Volkel en Bernd van de Camp voor Ulysses die de stand een fractie dragelijker kon maken vanaf elf meter.

Derde klasse D:
Excellent - Boekel Sport 1-5