NIEUWS Margriet 1

3D: Olympia'18 ziet kampioenschap gloren, Nooit Gedacht fopt Avanti'31 in eigen huis

maandag 1 april 2019

Op Olympia'18 staat geen maat. Wie in Boxmeer nog niet aan een kampioenschap durft te denken moet echt naar de psychiater. Vanmiddag werd het in een rechtstreekse confrontatie met de nummer twee Schijndel een 1-3 overwinning. Volkel won nipt bij Handel waar Boekel Sport over Ulysses denderde met een zevenklapper.

Handel verloor met klein verschil van Volkel op de eigen Eikenwal. In een sportieve lunchwedstrijd wist Volkel een kleine overwinning weg te slepen bij Handel. Met zijn doelpunt in de 27e minuut werd Justin Damen de matchwinner voor Volkel. Handel drong vooral in de eerste helft aan en kreeg ook diverse mogelijkheden. Tot dan toe was Volkel nog niet gevaarlijk geweest voor het doel van Handel, maar dat veranderde in de 27e minuut. Sander van den Elzen, basiskracht voor Robin van Cuijk, vond Justin Damen die keeper Tijmen Brouwer verschalkte met een lage schuiver: 0-1. Het duurde even voordat Handel zich herstelde en Jeff Rijksen had de gelijkmaker op zijn voet, maar vrij voor Tomek Kuijpers knalde hij hoog over. Na rust had Volkel meer controle over de wedstrijd. Handel ging meer met lange ballen werken. Dit was bijna succesvol, maar opnieuw mikte Rob Manders naast. Vlak voor eindsignaal kreeg Luuk van den Elzen nog een enorme kans, maar zijn lobje was te zacht om doelman Tijmen Brouwer te passeren en zo sleepte Volkel de 0-1 winst binnen.

Avanti'31 – Nooit Gedacht 0-1
Een wedstrijd op het hobbelige veld van Avanti'31 werd vanmiddag met één treffer beslist. In de eerste helft wierp Perry van Herpen snel in waarna Tim Bissels, uit de ontstane scrimmage, het laatste tikje kon geven naar 0-1. Beiden kregen nog kansen, maar veel noemenswaardig gebeurde er niet meer op De Molenheide. Een belangrijke zege voor de Geffenaren en waar Avanti'31 Olympia'18 nog meer in een zetel plaatste. Donderdag speelt Nooit Gedacht het inhaalduel op eigen veld thuis tegen Handel. Trainer Henry van Wanrooy vond het een dramatische wedstrijd op een dramatisch veld. "We hebben te weinig gebracht. De gelukkigste heeft gewonnen", wist de Schijndelaar Kliksport te melden.

Excellent – Margriet 1-1
Een terechte uitslag waar het betere voetbal van de Ossenaren kwam, maar de beste kansen er waren voor Excellent. Margriet kwam in de eerste helft aan de leiding door Jorn van Bakel, waar Excellent echt mogelijkheden liet liggen. Na rust werd het na tien minuten al gelijk. Frans Cuppers bracht Roel Verberk in schietpositie wat 1-1 betekende. Diezelfde Verberk kegelde bijna in het eindsignaal op de Osse lat maar het bleef bij 1-1. Zondag zien de twee teams elkaar weer maar dan aan De Amstelhoef in Oss. Mark Strik vond dat gezien de kansenverhouding Excellent wel wat meer verdiend had.

Constantia – FC Schadewijk 0-1
Constantia leed vanmiddag een onfortuinlijke nederlaag tegen het bezoekende FC Schadewijk. Tien minuten voor tijd was het Lucas Groen die afdrukte en van buiten de zestien, door een woud van benen, raak schoot. Het was hat het enige doelpunt in de wedstrijd. Trainer Gaby Kuijpers: "We mogen niet mopperen. Drie punten en geen kaarten. We klimmen weer naar een wat veiligere plek op de ranglijst." Kuijpers ging ook in op de vraag over mogelijke versterkingen. "We zijn doende met spelers van het tweede van O.S.S.'20 en TOP, dat zijn misschien wel leuke krachten voor ons. Meer is er niet mogelijk bij ons." Trainer Niek Hermans van Constantia: "Voor ons een pijnlijke en onterechte nederlaag vandaag. Wij hadden zeker een punt verdiend en waren vooral in de tweede helft dreigender dan Schadewijk. Helaas misten wij de scherpte voor de goal, waar Schadewijk wat gelukkig tot scoren kwam in de 80e minuut."

Boekel Sport – Ulysses 7-0
Op de eigen De Donk haalde thuisclub Boekel Sport hard uit naar de bezoekers uit Megen. Met een onvervalste zevenklapper werden alle eventuele  heersende illusies aan diggelen geschoten. Boekel Sport is de runner up in deze competitie en velen kijken gespannen uit naar het duel komende zondag weer op De Donk als Volkel naar Boekel afreist. Edward Schouten opende voor de Boekelaren waar Tim Schuijers voor de 2-0 en 3-0 ruststand zorg droeg. Na rust liep Boekel Sport nog verder uit via Jip Janssen en Rens van der Wijst naar 5-0. De gifbeker moest voor Ulysses helemaal leeg en was het Juul Hurkmans die met twee treffers voor de uiteindelijke 7-0 eindscore zorg droeg. Beste man op het veld Jesse van Moorsel scoorde zelf niet, maar alle goede dingen hadden hun oorsprong bij hem. Dat trainer Marc van de Ven een contente trainer was is overbodig te melden. De Udenaar heeft zijn team staan, dat mag duidelijk zijn.

Schijndel – Olympia'18 1-3
Olympia'18 heeft zich in een zetel gewerkt en gaat in april de kampioenskar zeker naar buiten trekken. In en tegen Schijndel was de ruststand 0-1 door een treffer van Douwe Zwaan in de 8e minuut. Na rust werd het spel van Olympia'18 slordiger en veel te onrustig. Schijndel kwam langszij via een heerlijke vrije trap van Stan Guns. Kort na de gelijkmaker moest Olympia'18 speler Sam Luppes zich per brancard van het veld laten vervoeren. Achteraf lijkt het volgens berichten uit Boxmeer mee te vallen. Tien minuten voor het einde kwam Olympia'18 via een omstreden strafschop alsnog aan de leiding door Okki van Dalen. Zwaan zelf bepaalde de 1-3 eindstand.

Uitslagen derde klasse D:
Handel - Volkel 0-1
Avanti'31 - Nooit Gedacht 0-1