NIEUWS Margriet 1

3D: Storm maakt voetbal tot een parodie, stakingen en afgelastingen geven thuisblijvers gelijk

maandag 11 maart 2019

Joey Schuurmans(Archieffoto) werd "matchwinner" tegen Vitesse'08

Het was voor de heren op het veld en het publiek geen pretje om buiten te vertoeven. De wind die bij tijden met honderd kilometer per uur de spelers bijna omver blies, maakte voetbal amper mogelijk. Slechts drie wedstrijden trotseerde het weer, waar drie wedstrijden werden afgelast en Volkel – Constantia werd gestaakt. Alle trainers waren unaniem: dit mag niet meer gebeuren.

Margriet speelde wel en won met 1-0 van het bezoekende Vitesse'08. Dat hier de gelukkigste won werd volledig door trainer Mark Strik beaamd. De wind stond op de Amstelhoef dwars over het veld richting de tribune. In de twaalfde minuut viel de enige treffer van de wedstrijd. Een lange bal bleef hangen in de storm en werd door een Vitesse'08 speler verkeerd ingeschat. Vervolgens raakte Kay van de Haterd de bal verkeerd, maar kon Joey Schuurman, erg attent, de bal alsnog in het Vitesse'08 doel lopen. De wedstrijd werd nimmer een wedstrijd en voetbal was praktisch onmogelijk. Vitesse'08 raakt nog wel de Osse lat, maar daar bleef het bij.

Ulysses – Nooit Gedacht 0-3
Een verdiende zege voor Nooit Gedacht dat met de rust met 0-1 leidde door een treffer van Wouter Bijveld die sinds een week of zes weer terug is in de selectie van trainer Arno Methorst. Harde windstoten maakten ook in Megen het voetbal er niet fraaier op. Kansen waren er voldoende voor  de gasten uit Geffen, maar het doelpunt wilde niet vallen. Dat duurde nog tot de 80e en 85e minuut waar aanvaller Bjorn Steenbergen zich weer eens onderscheidde en beide treffers voor zijn rekening nam. Methorst was tevreden: "Prima gevoetbald, ondanks dat Frank van Herpen niet meedeed en overigens nog een paar spelers, blijkt dat we ruim in onze selectie zitten. Ik had vandaag drie basisspelers op de bank, dan zit je toch ruim in je jasje. Ik ben tevreden. Donderdag spelen we thuis voor de beker." Trainer Sander Janssen van Ulysses gaf nog een compliment aan JO 19 speler Maurice van Rossem die een verdienstelijk debuut maakte.

FC Schadewijk – Schijndel 0-1
Ook het commentaar uit Schijndel was eensluidend: 'Dit had nooit door mogen gaan, voetbal was niet mogelijk'. Maar toch zal Schijndel achteraf in het vuistje lachen omdat het de wedstrijd wél met drie punten wist af te sluiten. Na een 0-0 ruststand was het na een uur voetballen Brent Blummel die een vrije trap mocht nemen. Het schot was hard en laag in de hoek wat uitstekend door de FC Schadewijk-goalie werd gekeerd. De attente Stand Guns wist de afvallende bal toch in het doel te krijgen: 0-1. Schijndel is theoretisch winnaar van periode-2 of Handel moet alle vijf wedstrijden die ze achter liggen op Schijndel allemaal te winnen, maar dat gelooft niemand in Schijndel. Donderdag bekert Schijndel thuis tegen TOP.

Uitslagen wedstrijden 3D
FC Schadewijk - Schijndel 0-1