Vrijwilligerszaken bij Margriet

vrijdag 22 februari 2019
Hallo Margrieters,

Niet iedereen zal mij kennen, want ik loop pas sinds het begin van dit seizoen bij Margriet rond, toen mijn zoontje zijn “transfer” maakte van TOP naar Margriet. Daarom stel ik mij graag even voor.

Ik ben geboren en getogen op Goeree-Overflakkee, waar ik tot en met de C-tjes bij MSV & AV Flakkee heb gevoetbald. Eind 2000 ben ik samen met mijn vrouw Samantha (toen nog vriendin) in Oss komen wonen. Inmiddels hebben we twee behoorlijk actieve kinderen; Rebecca (tien) doet aan atletiek en scouting en Jeremy (acht) voetbalt altijd en overal, onder andere in de JO9-2 van Margriet. Samantha is bovendien sinds kort actief bij de zaterdagdienst van Margriet. In het dagelijks leven werk ik als Business Consultant bij bedrijven die actief zijn in de sector Transport en Logistiek.

Toen mijn zoontje bij TOP voetbalde ben ik noodgeboren teamleider en assistent trainer geworden. Tot mijn eigen verbazing bleek ik dit erg leuk te vinden. Bij Margriet kon ik dit gelukkig op dezelfde wijze voortzetten. Het geeft erg veel voldoening om die jongens lekker te laten voetballen en ze letterlijk en figuurlijk te zien groeien.

Gedurende de jaren die Jeremy nu voetbalt is mij steeds duidelijker geworden hoe belangrijk de vrijwilligers voor een club zijn. Zonder deze betrokken mensen kunnen al die meisjes, jongens, dames en heren niet voetballen. Er moet zo ontzettend veel geregeld worden voordat er überhaupt gevoetbald kan worden. Daar sta je niet altijd bij stil.

De vrijwilligers maken de club. Hoe meer vrijwilligers zich enthousiast inzetten voor Margriet hoe succesvoller de club zal zijn. Zowel in sportief als sociaal opzicht. En in het ergste geval: Zonder vrijwilligers, geen Margriet.

Helaas ondervinden we dat het steeds lastiger wordt om voldoende vrijwilligers te krijgen. Waar dat  aan ligt is niet zomaar heel simpel te verklaren. Dit heeft uiteenlopende oorzaken. Het bestuur van Margriet ziet in ieder geval in dat er meer aandacht nodig is voor onze huidige vrijwilligers en voor het werven en behouden van nieuwe vrijwilligers. Na het voeren van enkele gesprekken over dit onderwerp heeft het bestuur mij gevraagd of ik hierin het voortouw zou willen nemen. Daarover heb ik eens goed nagedacht en het lijkt mij inderdaad een mooie uitdaging en kans om een bijdrage te leveren om van Margriet een nog mooiere club te maken.

Verwacht op korte termijn geen grote veranderingen. Ik zal eerst de tijd nemen om Margriet nog beter te leren kennen en te verkennen hoe groot of klein het “slapende vrijwilligers potentieel” binnen de leden van Margriet en hun ouders/verzorgers en grootouders eigenlijk is en hoe we dit eventueel wakker kunnen schudden.

Als dit stukje je getriggerd heeft om iets voor Margriet te gaan doen of je speelde sowieso al met die gedachte, dan kom ik graag met je in contact. Ook al weet je het nog niet zeker of weet je nog niet precies wat je zou willen of kunnen doen, hoor ik graag van je.

Je kan me altijd aanspreken als ik op de club ben. Op de maandag- en donderdagavond assisteer ik de trainer van de JO9-2 tot 18:30 uur en op zaterdagochtend ben ik vaak aanwezig. Verder kan je me  bereiken via: corne.van.rossum@rksvmargriet.nl of vrijwilligerszaken@rksvmargriet.nl

Met vriendelijke groet,
Corné van Rossum