NIEUWS Margriet 1

3D: Monsterzege van Olympia'18, Volkel klimt weer naar plek twee

maandag 19 november 2018

Het was koud, maar de wind hield zich koest en om die reden mochten we qua gevoelstemperatuur niet klagen langs de stalen buis op de velden. Een giga zege op het arme MULO met een Volkel dat met een bescheiden zege toch naar plek twee verhuisd. Constantia won de strijd onderin door met drie punten uit Megen te vertrekken bij Ulysses. De Sint had een drukke middag want overal waar we met de redactie naar toe reden zagen we ZwartePieten en de sinten ter paard of koets.  

Margriet liet het afweten in de derby met Nooit Gedacht. De Geffenaren trokken de winst over de tijd op de Amstelhoef. Dennie Strik opende voor rust met een treffer in een gelijk opgaande eerste helft. Na rust leek Bob van Iersel de zege al veilig te stellen op aangeven van Perry van Herpen die ook bij de eerste treffer betrokken was. Maar Margriet beet terug via Bas Bressers naar 1-2. Toch ontstond er nog commotie toen Kay van de Haterd (volgens Osse lezing) binnen de zestien werd gestuit maar scheidsrechter Van Veenendaal twijfelde en legde bal tot groot Oss protest er buiten. Trainer Mark Strik: "We hebben op de eerste plaats te weinig gebracht. Ronduit een zwakke wedstrijd. Maar die bal was er ruim binnen, jongens wat een onrechtvaardigheid. Bovendien was het doorgebroken speler en dan doe je het niet af met geel." Trainer Arno Methorst was vanzelfsprekend een tevreden man: "Ik heb mooie dingen gezien vanmiddag en daar borduren we op voort. We zijn met een leuke spelontwikkeling bezig en dat uit zich in het resultaat. We maken zeker stappen." Assistent-trainer Bart Hoeben bleef op de vlakte over de niet gegeven pingel: "Het gebeurde te ver van onze dug-out om te zien of het incident binnen de zestien gebeurde. Dus daar kan ik geen oordeel over geven."

Ulysses – Constantia 1-2
Volgens onze informatie een verdiende zege voor de ploeg uit Wanroij. De eerste winst voor Constantia is een feit. Trainer Niek Hermans: "Het eerste half uur waren wij heer en meester, komen al vroeg op 0-1 door een goal van Luuk van Lanen. Wij hadden in die fase meer moeten scoren, maar tegen de verhouding in werd het 1-1. Ons spel werd minder, maar desondanks maakte wij voor rust nog 1-2 door Tim Blonk. Naar rust ging het moeizamer en konden nog nauwelijks iets creëren. Ulysses werd steeds dreigender, maar gelukkig konden wij stand houden. Het was niet hoogstaand, maar dan voelt het alsnog heel lekker om eindelijk te winnen. Het was wel continu opletten voor Paul van Lith. Die heeft maar een half kansje nodig om te scoren."

FC Schadewijk – Boekel Sport 2-1
"Iedereen die tegen ons speelt kijkt ons met respect aan na de winst op UDI'19. Ach we voetballen ook leuk en ik ben best trots op mijn team. Vanmiddag was het ook een regelmatige zege op Boekel Sport toch niet de minste tegenstander" , wist trainer Gaby Kuijpers trainer van FC Schadewijk na afloop te melden. De Ossenaren kwam na een half uur spelen op 1-0 door de snelle Benjamin Duah. "Die deed tegen UDI'19 nog eens niet mee" ,wist Kuijpers nog te melden. Na rust stabiliseerde de wedstrijd wat maar de eerst kans kwam pas nadat Bilal El Ghezaoui er 2-0 van had gemaakt. Het was Teun Wiendels die scoorde maar daar bleef het bij in Oss.


Excellent – Avanti'31 0-3
Trainer Henri van Wanrooy begon in Oploo zonder Geert van Heeswijk (vorige week flinke tik gehad) en Jody van de Burgt. Dat was geen belemmering voor Luke Veroude om een voorzet van Fabian Koenen te verzilveren naar 0-1. Een kwartier was de tweede helft oud toen Van Heeswijk en Van de Burgt binnen het team kwamen. Van Heeswijk zijn specialiteit is scoren en dat bewees hij vanmiddag op Het domein in Oploo met twee gave treffers naar de 0-3 eindstand. Van Wanrooy: "Ben trots op het team want winnen hier bij Excellent kunnen er niet veel zeggen. We doen weer lekker mee ondanks dat ik denk ze in Boxmeer de banden alvast in de winterstop op kunnen gaan pompen van de kampioenskar."

Slordig
Trainer John Janssen van Excellent vond zijn team erg slordig spelen: "We kwamen met 0-1 achter toen onze keeper een inschattingsfout maakte bij een voorzet. In de laatste minuut voor de rust konden wij de gelijkmaker scoren maar de scheidsrechter vergat de voordeelregel toe te passen. In de tweede helft waren we niet goed genoeg aan de bal waardoor we te weinig konden creëren. Toen een mislukte voorzet binnen viel was de wedstrijd eigenlijk beslist. Dat Avanti nog een derde goal maakte uit een counter was voor de statistieken. We hebben hard gewerkt, goed verdedigend maar in balbezit was het vandaag te slordig."

Volkel – Schijndel 1-0
Volkel had aan een treffer van Niels van Oort voldoende om drie punten binnen te halen tegen het bezoekende Schijndel. De treffer viel in de 20e minuut na een vrije trap van Bob Linders. Van Oort kopte bal maar kreeg hem via de keeper terug. Kapte vervolgens iemand uit en scoorde alsnog: 1-0. Volkel bleef de meest dominante ploeg maar weigerde de score verder uit te bouwen ondanks de kansen die er zeker waren. Schijndel kreeg in de 88e minuut nog een levensgrote kans om gelijk te maken, maar die werd gemist. De club van trainer Tom van Dalen klom door de winst naar plek twee achter machtige koploper Olympia'18.

Handel – Vitesse'08 4-2
De eerste twintig minuten ging het gelijk op tussen Handel en Vitesse'08. Het tweede gedeelte van de eerste 45 minuten waren voor thuisclub Handel dat ook kansen kreeg. In de 44e minuut was het Rob Manders die uit een afgeslagen aanval de bal kreeg iemand uitkapte en beheerst scoorde: 1-0.
Na rust leek de genadeklap voor de ploeg uit Gennep al snel te vallen nadat (het was tenslotte de dag van de Sint) Rob Manders een cadeautje  uitpakte in de vorm van een te zachte terugspeelbal naar 2-0. De wedstrijd vervlakte wat tot plots uit het niets was het in de 67e minuut uit het niets Niek Hendriks verwoestend uithaalde van 30 meter en de aansluitende treffer scoorde. Trainer Tom Jacobs: "Dat was best even schrikken voor ons. Gelukkig maakte Mark de Waard en Koen Fonken er 4-1 van." Bijna in het eindsignaal was het Gijs Giebels die nog de 4-2 eindstand bepaald. Maar de Gennepse pijn kon hier amper mee verzacht worden.Foto's Bas Delheij  Olympia'18 - MULO

Olympia'18 – MULO 10-0
De ruststand in Boxmeer was al 5-0 in het voordeel van Olympia'18. Na rust kwamen er nog eens vijf doelpunten bij. Een monsterzege van de koploper die geen spaan heel lieten van de arme Helmonders. De doelpunten werden gemaakt door Okki van Dalen, Sam Luppes, Douwe Zwaan (3), Jordi Toonen (2), Yannic Baudet, Freek Kerkhof en Levi Meulensteen. 

Uitslagen derde klasse D: 
FC Schadewijk-Boekel Sport 2-1
Ulysses-Constantia 1-2
Volkel-Schijndel 1-0
Handel-Vitesse'08 4-2
Olympia'18-MULO 10-0!
Excellent-Avanti'3 10-3
Margriet-Nooit Gedacht 1-2

Stand:
1.Olympia'18 8-22
2.Volkel 8-15
3.Vitesse'08 8-14
4.Avanti'31 8-14
5.Margriet 8-12
6.Nooit Gedacht 8-12
7.Boekel Sport 8-12
8.Handel 8-11
9.FC Schadewijk 8-11
10.Excellent 8-10
11.Schijndel/De Wit 8-9
12.MULO 8-6
13.Constantia 8-5
14.Ulysses 8-4

Programma komende week:
Boekel Sport-Excellent
Handel-FC Schadewijk
Vitesse'08-Avanti'31
Ulysses-Volkel
Nooit Gedacht-MULO
Margriet-Olympia'18
Constantia-Schijndel


Bron: kliknieuws
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn