NIEUWS Margriet 1

3D: Volkel en Handel herstellen met winst, Boekel Sport verrast runner up Vitesse'08

maandag 22 oktober 2018

Toch weer verrassende uitslagen in de derde klasse D. Het kleeft ook al jaren aan 3D. Margriet en Olympia'18 wonnen beiden en blijven in elkaars kielzog. Voor Constantia lijkt de promotie naar de derde klasse een jaartje spitsroede lopen te worden. Opnieuw ging het team van Niek Hermans de bietenbrug op. Teun Graat van Handel wist vier maal het net te vinden in Helmond.

Volkel leek even de weg kwijt na twee opeenvolgende nederlagen. Het herfstdipje? Vanmiddag herstelde het team van trainer Tom van Dalen zich prima en won op De Biescamp in Geffen met 0-3. In de 13e minuut het na twee gele kaarten voor de Geffenaren, 0-1. Justin Damen zag zijn schot in eerste instantie nog gekeerd worden door Nooit Gedacht goalie Luuk Bijveld, maar Bob Linders stond op de goede plek om de 0-1 binnen te werken. Vlak voor het rustsignaal kwam Volkel op 0-2. Bram van der Loght loste een houdbaar schot, maar de Nooit Gedacht doelman liet de bal door zijn handen glippen. Het was voor Nooit Gedacht doelman Luuk Bijveld niet zijn dag, want opnieuw bij de 0-3 van Volkel blunderde de Geffense doelman opnieuw. Kort hierna herstelde Bijveld zich door in een een-op-een situatie met de ingevallen Bodie Jilissen de 0-4 te voorkomen. Volkel won en maakt zich op voor de kraker komend weekend met koploper Olympia'18 dat naar Volkel komt.

Stevige protesten omtrent het afkeuren van het de Osse treffer

Avanti'31- FC Schadewijk 2-1
Belangrijke zege vanmiddag voor Avanti'31 en volgens trainer Henry van Wanrooy een verdiende zege. De lezing van Gaby Kuijpers, trainer van de gasten uit Oss, week wat af. Kuijpers beklaagde zich over het feit dat in zijn optiek een zuivere treffer van Schadewijk werd afgekeurd. De1-0 van Avanti'31 in de derde minuut was een fraai stukje vakwerk. Een aanval over vier schijven werd uiteindelijk tegendraads door Geert van Heeswijk afgerond. De 2-0 kwam eveneens van Van Heeswijk die van elf meter mocht aanleggen nadat Koen van Engeland werd geduwd in de zestien en de bal op de stip ging. Van Wanrooy: 'Een prima eerste helft en in de tweede helft hard gewerkt." Voor FC Schadewijk scoorde Bilal en blijft de afgekeurde treffer als het bekende zwaard van Damocles voor de Ossenaren boven de wedstrijd hangen.

Constantia – Margriet 1-2
Dat er wat moest gebeuren bij Constantia was wel duidelijk. De Wanroijse ruggen werden gekromd. Margriet had het moeilijk met die onverzettelijkheid. Trainer Mark Strik: "We bleven te veel in de kleine ruimtes hangen. Dat hebben na rust omgezet en ging het meer over de vleugels." Na een uur spelen was het Jeffrey van Vlijmen die de score namens Margriet opende. Tien minuten later ging de bal op de stip toen Margriet verdediger Floris de Vries niet wenste te wijken voor Constantia aanvaller Joeri den weijer. Giel Martens kegelde de  1-1 binnen. Het bekende venijn zat hem voor Constantia in de bekende staart. In de slotseconden was het Max van Berkom die alsnog de winnende binnenschoot: 1-2.  Niek Hermans was ondanks het verlies tocht tevreden over de beleving en inzet van zijn team.

Schijndel – Ulysses 5-0
Een overtuigende zege dat mag duidelijk zijn voor de Schijndelaren op het eigen Zuideinderpark. De ruststand was al 3-0 in het voordeel van het team van trainer Henry van Alebeek. Twee maal Brent Blummel en Kay de Visser bepaalden de 3-0 ruststand. Na rustig werd het slordig en het leuke voetbal verdween uit de wedstrijd. De bezoekers uit Megen hielde het op lange halen wat de kijkwaarde ook niet kon opvijzelen. Uiteindelijk bepaalden nogmaals Brent Blummel met zijn derde (valse hattrick en fraai van afstand met zijn chocolade been) en Tommy van Schijndel de 5-0 eindstand.

Vitesse'08 – Boekel Sport 1-2
De ploeg uit Gennep had het meest balbezit, maar Boekel Sport kan aardig counteren waar we globaal de wedstrijd mee schetsen. De bezoekers uit Boekel namen in de 25e minuut een voorsprong door Noud van Stiphout die een doorgekopte bal van Teun Wiendels verzilverde. Na rust maakte een aandringend Vitesse'08 gelijk door Rob Janssen in de 58e minuut. De winnende was voor Boekel Sport door een wat gelukkige treffer van Twan Merks, maar daar klaagde in Boekel niemand over.

MULO – Handel 0-6
Met een half dozijn goals haalde Handel haar gram voor de mindere laatste weken. De ruststand in Helmond was pas 0-1 voor Handel door een treffer van Teun Graat uit een corner. Na rust brak MULO vrij snel na de pingel van Peter van den Bosch naar 0-2. Drie maal Teun Graat met een puntgave hattrick en Mark de Waard bepaalden de 0-6 eindstand.

Douwe Zwaan was weer overduidelijk aanwezig

Olympia'18 – Excellent 4-1
Een regelmatige 4-1 zege waar geen speld tussen was te krijgen. Al na elf seconden lag de bal in het doel van de ploeg uit Oploo. De maker was Douwe Zwaan die er nog twee meer zou maken vandaag. In het rust signaal was het Mustafa Yilmaz die voor 2-0 zorg droeg. Na rust werd het al snel door een veel sterker Olympia'18 3-0 en was de maker opnieuw Zwaan. Excellent deed nog wat terug via Roel Verberk, maar het laatste woord was voor de thuisploeg waar Douwe Zwaan met zijn derde de 4-1 eindstand bepaalde. John Janssen, trainer van Excellent, wist te melden dat zijn team kort een betere periode had, maar dat was te mager om ergens aanspraak op te maken.

Uitslagen derde klasse D:
Schijndel-Ulysses 5-0
MULO-Handel 0-6