NIEUWS Margriet 1

Derdeklasser Margriet geniet van Oranje-debutant: 'Arnaut was alleen bezig met winnen'

maandag 15 oktober 2018

Na Ruud van Nistelrooy en Marc van Hintum is derdeklasser RKSV Margriet uit Oss opnieuw een international rijker. Arnaut Groeneveld debuteerde zaterdagavond in Oranje met elan.
n de 68ste minuut van de Nations League-wedstrijd tussen Nederland en Duitsland (3-0) klonk er een hard gejuich in de kantine van RKSV Margriet in Oss. Arnaut Danjuma Groeneveld stond op dat moment immers klaar aan de zijlijn om te debuteren in het Nederlands elftal.

Saillant detail is dat de voormalige spelers van Margriet, Ruud van Nistelrooy en Marc van Hintum, in het verleden eveneens tegen onze oosterburen debuteerden. Alsof het zo had moeten zijn voor de Osse amateurclub en voor Groeneveld.

Hoewel de in Nigeria geboren middenvelder slechts één seizoen in het geel/zwart speelde, is zijn toenmalige trainer Ron Smits (33) dankbaar dat hij Groeneveld in 2005 en 2006 onder zijn hoede had. ,, Arnaut begon bij de F6-pupillen en viel direct op vanwege het scoren van meerdere doelpunten'', vertelt Smits met het nodige enthousiasme.

Zelf was de Ossenaar op dat moment trainer van de F3-pupillen. Koste wat kost wilde Smits de kleine Groeneveld in zijn elftal hebben. Nog geen week later was dat al werkelijkheid.

,,In eerste instantie was Arnaut een verlegen manneke. Maar zodra hij een bal toegespeeld kreeg, liet hij direct zijn voeten spreken, waardoor zijn teamgenootjes meteen tegen hem op keken. Daardoor was zijn verlegenheid al snel verdwenen'', aldus Smits, die Groeneveld na de zomerstop meenam naar het hoogste team van de F-pupillen. Daar was het volgens de voormalig jeugdtrainer vooral 'FC Arnaut tegen de rest'.

Winnen

,,Hij was overal op het veld, wilde alle vrije trappen nemen en had voor zijn leeftijd al een fenomenaal spel- inzicht. Waar andere kinderen vooral met plezier aan het voetballen waren, was Arnaut alleen bezig met winnen. Vaak zat hij ook als enige flink te balen na een nederlaag'', weet Smits zich nog goed te herinneren. Groeneveld bleef zijn tegenstanders keer op keer voorbij dribbelen alsof ze er niet stonden. Dat kregen scouts van TOP Oss ook in de gaten en in de lente van 2006 verkaste Groeneveld naar de betaaldvoetbalorganisatie uit Oss. Volgens Smits was dat een logische stap: ,,Arnaut was voor Margriet vroeg of laat gewoon niet meer te houden.''

Via de jeugd van PSV en anderhalf seizoen NEC kwam Groeneveld afgelopen zomer bij Club Brugge terecht. Van die club hangt er inmiddels ingelijst een gesigneerd shirt met rugnummer 47 in de kantine van Margiet.

Voetballertje

Gezien de stormachtige ontwikkeling van de talentvolle middenvelder is de kans groot dat er binnen afzienbare tijd een shirt van een andere club richting Oss wordt gestuurd. ,,Iedereen kan zien dat Arnaut nog niet op zijn top zit. Als die jongen zo doorgaat speelt hij snel bij een Europese topclub'', verzekert de huidige Margriet-coach Mark Strik, die Groeneveld ook nog goed kende als klein voetballertje.

Evenals de rest van de leden van Margiet volgt hij met bovengemiddelde belangstelling de verrichtingen van Groeneveld. ,,Ik hoor veel huidige jeugdspelers praten over Groeneveld. Iedereen vindt het geweldig dat hij hier ooit heeft gespeeld.''

Bron: www.bd.nl