NIEUWS Margriet 1

3D: Olympia'18 vermorzelt Ulysses, Schijndel klopt Boekel Sport met duidelijke cijfers

maandag 8 oktober 2018

De contouren gaan zich tekenen in de derde klasse D. Ulysses zal zich wellicht afvragen: wat overkomt ons. Nul punten, een dikke nederlaag en nog niet gescoord. Een groot contrast met de promotie van afgelopen jaar. Constantia heeft het ook moeilijk waar Nooit Gedacht de eerste zege binnen haalde. Kortom: het was weer een meer dan interessante zondag.

Avanti'31speelde thuis tegen Handel een matige wedstrijd. Trainer Henry van Wanrooy geeft ruiterlijk toe dat de 'gelukkigste' heeft gewonnen vanmiddag. In de 70e minuut kon Sahid op fraai aangeven Geert van Heeswijk scoren.

Olympia'18 – Ulysses 8-1
Het was spitsroede lopen van de ploeg uit Megen die overigens door Bernd van de Camp via een gegeven strafschop op voorsprong kwam. Kort hierna kwam Olympia'18 al gelijk en ging met een 4-1 voorsprong rusten. Na rust liep de ploeg trainer Wil Beijer uit naar de uiteindelijke 8-1. Beijer: "Het is slordig dat we met 0-1 achter kwamen. Het klinkt wat pedant misschien maar dat mag ons tegen deze teams met alle respect niet overkomen." Douwe Zwaan maakte er drie volgens Beijer en verder waren Mustafa Yilmaz, Furkan Sarioglu en Ramon Bulkens de schutters.

Constantia – Nooit Gedacht 0-3
Eindelijk kwam op de derde speeldag dan toch de zege. In Wanroij werd het een 0-3 zege voor het team van trainer Arno Methorst. Na 25 minuten was het Bjorn Steenbergen die de score opende op Sportpark De Kwik. In de tweede helft kwam Constantia goed terug, maar in de 70e - en 81e minuut waren het Frank van Herpen en Tim Bissels die namens Nooit Gedacht de 0-3 eindstand realiseerden. Trainer Niek Hermans van Constantia vond het wat geflatteerd:  "Geflatteerd in de zin dat ze in de eerste helft een verkeerd inschatten van een diepe bal afstraffen en 0-1 voorkomen. Wij naar rust de bovenliggende partij zijn, zonder echt grote kansen te creëren steeds dreigender werden en hun terug uit dwongen. Op moment dat wij een verdediger wisselen voor een aanvaller direct 0-2 en snel daarna ook 0-3 maken. Zuur deze nederlaag, maar wij halen de positieve punten er weer uit en willen dit zo snel mogelijk omzetten in een positief resultaat."

Excellent – Volkel
Volkel leed vanmiddag in Oploo een kleine 2-1 nederlaag op. Om die reden nam Olympia'18 de kop in de derde klasse D. Tim Cornelissen en Teun Verberk waren waren de schutters op Sportpark het Domein. Voor Volkel was het Bram van de Locht die scoorde. Cornelissen overigens deed dat van elf meter. De ploeg van John Janssen is samen met Olympia'18 en Vitesse'08 het trio wat de lijst aanvoert in 3D.

Schijndel - Boekel Sport (Foto Cees van Raaij)

Schijndel – Boekel Sport 5-1
Boekel Sport kreeg een fikse draai om de oren op het Zuideinderpark in Schijndel. Vooral voor rust heerste Schijndel. Brent Blummel was de maker van 1-0, waar Martijn van Grinsven de 2-0 voor zijn rekening nam. En plots duikt dan de naam van topscoorder Kay de Visser weer op. Moest even herstellen na zijn late vakantie, maar scoorde nog voor rust de 3-0. Boekel Sport met veel lengt in de voorste line kon alleen bij dode situaties gevaarlijk worden waar wel veel mensen mee naar voren kwamen. De Vissers gooide met zijn 4-0 de wedstrijd definitief op slot. Jelle Bouwmans mocht namens Boekel Sport met een toegekende strafschop de stand op 4-1 brengen. Het toetje zat hem in de staart. Een prachtig genomen vrije trap van Blummel belandde exact in het kruis via paal en lat. Vanaf twintig meter zette Blummel zich weer eens dik op de kaart.

MULO – Vitesse'08 3-5
Vitesse-trainer Fabian Krebbers prees de inzet strijd die zijn team leverde in Helmond tegen MULO. Twee maal kwam het team op achterstand. Krebbers:  "Ik mis opgeteld acht spelers uit mijn team en dan twee maal een achterstand wegwerken is wel een compliment waard." Vitesse'08 uit bij MULO kende een 2-2 ruststand met de Gennepse doelpunten van Niek Hendriks en Tom Verbeek. Na rust nam MULO opnieuw een 3-2 voorsprong maar via  twee maal Gijs Giebels en Joey van Krevel werd het uiteindelijk een 3-5 zege.

Uitslagen derde klasse D:
FC Schadewijk-Margriet 0-3
Schijndel-Boekel Sport 5-1