NIEUWS Margriet 1

Margriet countert zich bij FC Schadewijk naar eerste zege

zondag 7 oktober 2018

OSS | Rond de 300 toeschouwers waren op Sportpark De Neervelden getuigen van een 0-3 zege van Margriet op gastheer FC Schadewijk. Margriet kwam in de stadsderby voor rust aan de leiding door een treffer van Kay van de Haterd. Na rust bouwde Margriet de voorsprong uit naar 0-3 via Van de Haterd met zijn tweede en een pingel van Joey Schuurmans die in tweede instantie scoorde. Van de Haterd viel in de slotfase uit met het zich laat aanzien een scheur in zijn hamstrings. Het doelpunt van Joey Schuurmans was zijn honderdste treffer voor Margriet. 

Door: Peter Kuijpers

Het kleine gezellige veldje van FC Schadewijk lag er goed bij. Een gecoiffeerde grasmat die je kan verwachten bij aanvang seizoen. Schadewijk-trainer Gaby Kuijpers: "Het ligt er inderdaad goed bij, maar gezien ons trainingsveld een knollenveld is trainen we ook op dit veld en dat is dan weer niet best. Maar de gemeente is ons trainingsveld blijkbaar vergeten." Het viel vooraf op hoe goed en amicaal de spelers elkaar in een ons-kent-ons situatie elkaar benaderen. Het vriendelijk sfeertje dat na het eerste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Hajo uit Cuijk meteen omsloeg. Niet dat de wedstrijd ontspoorde, maar twee fanatieke banken die met meerderen snel de rand van het veld opzochten.


Danny Laukes is zijn tegenstander voorbij
Roelofs
In de 12e minuut was de eerste kans voor Lucas Groen die over het doel van Danny de Natris kopte. De eerste echte kans kwam er voor Margriet in de 20e minuut waar uit een scrimmage een warrige situatie ontstond, maar de bal niet over de lijn wilde. De beste kans was er voor Kay van de Haterd die wegdraaide van zijn tegenstander en alleen op keeper Martin Roelofs af mocht maar laatste pareerde zijn inzet. Zes minuten later was het wel raak. Van de Haterd onderschepte een zwak moment van FC Schadewijk met een terugspeelbal op Roelofs die bleef staan. De Margriet-spits strafte het onmiddellijk af: 0-1.  De wedstrijd kenmerkte zich met veel onderbrekingen wegens pijntjes van heren acteurs die de charme en kijkwaarde uit de wedstrijd haalde.


Counteren
FC Schadewijk begon goed in de tweede helft. De ploeg van Kuijpers nam het voortouw, maar miste een echt spits om het af te ronden. Flores de Vries miste namens Margriet een unieke kans waar Van de Haterd in de rebound naast schoot. Na een uur spelen kwam Jessie van de Kamp voor Morris Landman. Van de Kamp wist amper in het veld een bal op maat van aanvoerder Joey Schuurmans niet te verzilveren. Een minuut later viel toch de 0-2 en was het Van de Haterd met zijn tweede die de 0-2 liet aantekenen. Het was over bij FC Schadewijk. Van de Kamp liet namens Margriet Tom Wittenberg, die overigens prima speelde, zijn hakken en werd uiteindelijk door Joey van Schijndel onderuit gelopen in de zestien. De bal ging op de stip waar Joey Schuurmans in eerste instantie miste, maar alsnog de rebound wist te scoren: 0-3. FC Schadewijk viel nog wel aan, maar kon de Margriet defensie amper in problemen brengen. De bezoekers van de Amstelhoef konden lekker counteren, maar in de stand kwam geen verandering meer.

FC Schadewijk: Martin Roelofs, Joey van Schijndel, Henk Brans, Tom Wittenberg, Mo Aslan, Danny Laukes, Lucas Groen, Tom Liemburg, Dani van de Weg, Bilal El Ghezaoui, Tom Vos.

Margriet: Danny de Natris, Bas Bressers, Jorn van Bakel, Floris de Vries, Roy Govers, Lars van de Kamp, Moris Landman, Mitch Pennings, Kay van de Haterd, Joey Schuurmans, Jeffrey van Vlijmen.
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn