NIEUWS Margriet 1

Schijndel en Margriet eren slachtoffers Oss met indrukwekkende minuut stilte

maandag 24 september 2018

Derde klasse D (Z2)Voetbal was bij voetbalvereniging Margriet uit Oss bijzaak dit weekend. De club is in rouw na de vreselijke gebeurtenis in de stad. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Schijndel en Margriet werden de slachtoffers van het spoordrama herdacht.

Schijndel en Margriet eren slachtoffers Oss met indrukwekkende minuut stilte Moment van de wedstrijd: Schijndel-middenvelder Martijn van Grinsven had zijn vizier niet helemaal op scherp staan. Voor rust verzuimde hij tweemaal om Schijndel op voorsprong te schieten. Keeper Danny de Natris houdt Margriet voor het overgrote gedeelte van de wedstrijd in leven. ,,Hij was de meest enerverende in de groep vandaag”, aldus Margriet-coach Mark Strik.
Bijzonderheid van de wedstrijd: De minuut stilte voorafgaand aan het eerste competitieduel was indrukwekkend.

Avanti'31 SV - Ulysses 3-0 (1-0). 4. Geert van Heeswijk 1-0 (pen.), 56. Geert van Heeswijk 2-0, 70. Teun van Doornik 3-0.
Moment van de wedstrijd: Tijdens de rust had Avanti-coach Henry van Wanrooij zijn spelers verzocht om meer in de combinatie te gaan spelen. Dat had Teun van Doornik goed begrepen. Zijn loopactie was perfect, waarna een beheerste afronding volgde: 3-0.
Bijzonderheid van de wedstrijd: Doelman Sven Rietveld van de bezoekers uit Megen vond drie tegengoals wel genoeg. Bij een tussenstand van 3-0 was hij opvallend genoeg volop bezig met tijdrekken. “We misten vandaag zeven man”, stelde Janssen. ,,Voor een ploeg als Ulysses is dat bijna niet op te vullen.”

FC Schadewijk – Excellent 2-2 (2-1) 2. Speler Oploo 0-1, 7. Dani van der Weg 1-1, Bilal El Gouzie 2-1 (P), 75. Speler Oploo 2-2.
Moment van de wedstrijd: FC Schadewijk krijgt een vroeg welkomstcadeau van de bezoekers uit Oploo. ,,We dachten al direct ‘waar gaat dit heen’, maar we wisten ons gelukkig te herpakken”, stelde FC Schadewijk-trainer Dicky van den Akker.
Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Heel FC Schadewijk leeft ontzettend mee met de nabestaanden van het treindrama in Oss”, aldus Van den Akker. ,,We hebben voor de wedstrijd een indrukwekkende minuut stilte gehouden.”

MULO – Volkel 0-3 (0-1) 20. Thijmen de Ruiter 0-1, 60. Bob Linders 0-2, 80. Luuk van den Elzen 0-3 (P).
Moment van de wedstrijd: Luuk van den Elzen gaat onderuit in de zestien en weet de wedstrijd dankzij de daaropvolgende pingel op slot te schieten.
Bijzonderheid van de wedstrijd: ,,Je wilt je eerste wedstrijd altijd winnen”, stelde Volkel- oefenmeester Tom van Dalen. ,,Er kunnen nog wat dingen beter maar dat gaan we aankomende week aanpakken.”

Boekel Sport – Nooit Gedacht 3-0 (1-0)

Bron: www.bd.nl