NIEUWS Margriet 1

3D: Avanti'31, Boekel Sport en Volkel: 3-0 is troef

maandag 24 september 2018

De kop is er af in de derde klasse D. Geen van de promovendi kwam tot winst. Vitesse en Olympia'18 speelden zaterdag al (zie het verslag) Opvallend is de 3-0 nederlaag van Nooit Gedacht bij Boekel Sport waar Ulysses als promovendus startte met een nederlaag, maar bij kampioenskandidaat Avanti'31 is dat geen schande.

Handel is er niet in geslaagd de volle winst te behalen in Wanrooy bij Constantia. Pim Bexkens gaf Koen Fonken op slag van rust de kans om snoeihard uit te halen naar 0-1. Handel heerste in het duel en zag een kwartier voor tijd een treffer, die ontstond uit een hoekschop, om onduidelijke reden afgekeurd. Een minuut later kwam Constantia via een lange bal  uit de omschakeling alsnog gelijk. Dennis Willems kreeg in de 77e minuut de bal van Willem Reijnen en dat betekende 1-1. Trainer Niek Hermans: "Aan de bal waren wij erg slordig, maar zonder bal hebben wij zeer gedisciplineerd gespeeld. Enigszins gelukkig met het gelijkspel, maar aan beide kanten werden weinig kansen gecreëerd." Tom Jacobs somberde wat na: "We geven echt niets weg en er leek geen vuiltje aan de lucht toch laten we de tegenstander langszij komen. Een gestolen punt vind ik."

FC Schadewijk – Excellent
Vooral in de eerste helft was de thuisclub beter volgens trainer Gaby Kuijpers: "We verdiende meer als de 2-1 ruststand en laten 3-1 liggen. Dat is bitter. Na rust komt Excellent in het laatste kwartier alsnog op 2-2 en dat is zuur." Dani van der Weg was de maker van beide Osse treffers. Voor Excellent scoorden Frans Cuppers en Stefan Broeks. Trainer John Janssen van Excellent vond dat de uitslag de krachtverhoudingen binnen het veld prima weergaf.

Avanti'31 – Ulysses
Een regelmatige zege voor de Schijndelaren. Na een 2-0 ruststand door door een penalty van Geert van Heeswijk en nog een treffer werd het uiteindelijk 3-0. Een fraaie loopactie met dito aanval werd door Teun van Doornik afgewerkt. Trainer Sander Janssen van de bezoekers speelde vandaag naar zijn zeggen met zeven invallers: "Toch hebben we de schade vandaag beperkt gehouden en ben ik tevreden. We hebben niet veel echte uitgespeelde aanvallen tegen gehad. Jammer dat na 5 minuten de bal al erg makkelijk op de stip ging. Zelf hebben we weinig tot niks gecreëerd. Het bleef bij een klein aantal speldenprikjes", aldus de trainer van Ulysses.

Foto Piet van Vorstenbosch

Schijndel – Margriet
Op het Zuideinder Sportpark van Schijndel werd er niet gescoord vandaag. Met een beter Schijndel in de eerste helft was de ruststand hetzelfde als de eindstand. Vandaag weinig bijzonderheden in onze wedstrijd. Ruststand en eindstand was 0-0. Danny de Natris hield de Ossenaren overeind met fraaie reddingen. Mark Strik: "in de tweede helft waren we beter bij de les en konden we meer druk op de bal krijgen waardoor de wedstrijd wat meer in evenwicht kwam. Helaas waren er vandaag teveel jongens ondermaats en hebben we de goede voorbereiding geen vervolg kunnen geven. Volgende week dan maar tegen Boekel Sport."

MULO – Volkel 0-3
Een mooie uitslag om de competitie te beginnen voor mede kampioenskandidaat Volkel. Een wedstrijd waar Volkel de gehele wedstrijd domineerde. Thijmen de Ruijter opende na twintig minuten wat ook de ruststand was. Na rust bepaalden Bob Linders en Luuk van de Elzen de 0-3 eindstand. Trainer Tom van Dalen: "We vergaten door te drukken en die mogelijkheden waren er zeker."
Bram van der Locht teisterde de vuisten van de MULO-doelman en schoot even later voorlangs. Robin van Cuijk kwam er nog in voor Rick van Hinthum en in de 39e minuut was er nog een strafschop voor Volkel. Tomek Kuijpers trapte ver uit en vond Luuk van den Elzen die in de zestien onderuit werd getrokken. Luuk zelf legde aan en zorgde voor de 0-3. In de slotfase had Job van Oort de 0-4 nog op zijn voet, maar de uitstekende MULO doelman haalde zijn schot uit de kruising. Een uitstekend begin dus van Volkel dat in MULO ook wel een makkelijke tegenstander had.

Het trainersduo van Boekel Sport (Foto John van Deursen)

Boekel Sport – Nooit Gedacht
Interim trainer Yoeri van der Steen (26) begon de competitie goed met een 3-0 zege op Nooit Gedacht. Van der Steen vervangt de tijdelijk gestopte John Elbers wegens privé omstandigheden. Van der Steen trainde de jeugd in Boekel en werd dit jaar assistent van Elbers. Maar gezien de gegeven situatie moest hij het roer overnemen. Het begin vandaag was goed door een 3-0 zege op het Geffense Nooit Gedacht. Het werd een regelmatige zege. Tim Schuijers opende al na vijf minuten de score. Daarna zakte het spel van Boekel Sport wat weg. Na rust werd het 2-0 door Noudje van Stiphout. De bezoekers uit Geffen hadden daar geen antwoord op en zeker niet meer nadat Jip Janssen er 3-0 van maakte. Janssen komt al A-junior over en had bovendien nog een assist. Voor hem een prima middag op De Donk in Boekel en voor Van der Steen een booming begin van de competitie.

Stand derde klasse D:
FC Schadewijk-Excellent 2-2