NIEUWS Margriet 1

2H: Helvoirt – Venhorst gestaakt wegens beenbreuk, Margriet pakt strohalm bij TGG

maandag 7 mei 2018

Het duel Helvoirt – Venhorst werd door scheidsrechter Peeters in de 67e minuut gestaakt. Dit in overleg met beide teams nadat Nieck van de Bruggen zijn been brak. Venhorst leidde op het moment van staken met 1-2. Den Bosch was Margriet nu wel gunstig gestemd. Na het verlies bij BVV donderdag was er bij TGG een 1-4 winst en ging de rode lantaarn naar de verliezer TGG.

Venhorst was Helvoirt van een 1-0 achterstond teruggekomen naar een 1-2 voorsprong door Jaap Kanters en Thijs van Sleeuwen. In de 67e minuut kwam er Niek van Helvoirt slecht af. In een duel om de bal met Jaap Kanters brak de speler zijn been. Trainer Joost Janssen: "Ik heb mijn collega van Helvoirt gelijk geroepen en zijn het veld opgerend. Je kon de akelige breuk langs de kant horen. Het was een duel waar Jaap de bal en het been van Nieck raakte. De scheidsrechter gaf rood aan Jaap en daar ben ik het niet mee eens en daar sta ik niet alleen in. Het was geen opzet van Jaap. Absoluut niet die reactie kwam er ook niet van de tegenstander. Het is heel triest, maar natuurlijk vele malen triester voor Nieck, de speler die het overkwam. Ik heb volkomen begrip voor het staken, dat zeker, maar niet van de rode kaart, dat slaat nergens op. We wachten het maar af wanneer het restant wordt uitgespeeld."

Erp – EVVC 2-1
EVVC kwam na 20 minuten op voorsprong in Erp. Dat was een van de weinige hoogte punten voor rust. Na rust kregen de gastheren meer grip op de wedstrijd. Toch duurde het tot de 70e minuut eer Willem den Dekker op aangeven van Koen van Deurzen van zeker 25 meter raak kon kogelen: 1-1. Erp rook meer en kreeg loon naar werken. In de 80e minuut was het Van Deurzen die uit een hoekschop van Ruud Delissen koppend Erp aan de winst kon helpen.

Prinses Irene – Rhode 3-1
Dat de ploeg van trainer William van der Steen van Prinses Irene in een puike vorm steekt mag duidelijk zijn. Vanmiddag ging op De Schellen kampioen Rhode over de hekel. Mart Krusemann opende voor de gasten, maar Koen Pittens en een strafschop van Wibe van Rooij (Martijn van Vught werd in de zestien gevloerd) bepaalde de 2-1 voorsprong met de rust. In de tweede helft was het Tim van den Brand die na een uur spelen de eindstand op 3-1 bepaalde.

Emplina-Volharding 0-1
Het Vierlingsbeekse Volharding boekte in Empel een verdiende overwinning op Emplina. Hoewel de 0-1 uitslag anders doet vermoeden kwam de ploeg van trainer Sjoerd van der Coelen niet in problemen. Het was Jesper Lenkens die Volharding na een kwartiertje op voorsprong bracht nadat hij alert reageerde toen de Empelse keeper een schot van Tim Brouwer losliet. "We kregen daarna de kansen om de voor rust uit te lopen maar we slaagden er niet in te scoren", aldus Van der Coelen. Na rust werd een Empelnaar voor het veld gestuurd en had Volharding de numerieke meerderheid. Ook die werd niet uitgebuit. "Doordat het 0-1 bleef, was de wedstrijd spannend tot het slot. Er kan altijd een bal verkeerd vallen maar gelukkig gaven we maar een enkel kansje weg", blikte de tevreden Volharding-trainer terug.

SSS'18-WSC 1-3
In Overloon delfde SSS'18 na rust het onderspit tegen WSC uit Waalwijk. De ploeg van trainer Ruud Vermeer was voor de pauze gewaagd aan de bezoekers, die in het tweede bedrijf de lakens uitdeelden. WSC liep door treffers van Nick van Ooijen, eigen doelpunt en Soufiane Bakkali uit naar 0-3. In de 85e minuut redde Koen Voesten de Loonse eer. "Jammer, maar op basis van de tweede helft is de uitslag terecht. Er is nog niets verloren. We gaan voor een plaats in de top vijf en we liggen nog steeds op koers. En als die eindklassering klassering recht geeft op het spelen van nacompetitie, is dat mooi meegenomen", zegt een realistische Ruud Vermeer.

TGG – Margriet 1-4
Margriet won zondagmiddag ruim met 1-4 bij TGG. Kay van den Haterd werd de grote man in Den Bosch. De Jongeling scoorde maar liefst drie maal in het duel met TGG. Van den Haterd opende op slag van rust met zijn treffer naar de 0-1 ruststand. In de rust moest Jeffrey van Vlijmen geblesseerd zijn plek afstaan aan Rick van Rodijnen. In de 56e minuut werd Morris Landman onderuit gehaald en ging de bal op elf meter. Van den Haterd (niet op het lijstje van trainer Mark Strik) pakte brutaal de bal en pofte de 0-2 binnen. Tien minuten later viel de beslissing. Van Rodijnen werd onreglementair gestopt. Jorn van Bakel schoot de bal snoeihard in het kruis. Het slot akkoord was voor de man van de wedstrijd Van den Haterd die zijn valse hattrick mocht voltooien. TGG scoorde nog 1-4, maar dat was niet meer dan een komma in het verhaal van de wedstrijd. Mark Strik: "Heel blij met de winst natuurlijk en prima gespeeld. Het is goed voor het zelfvertrouwen als we donderdag naar Venhorst gaan."

Heeswijk – BVV/Tim 3-2
Heeswijk speelde een uitstekende eerste 80 minuten tegen het bezoekende BVV en leidde soeverein met 2-0 door doelpunten van Bryan van Deursen en Wouter van Dijke. Het enige dat trainer Marc van de Ven zijn team kon verwijten was dat het de score niet verder opvoerde. Dit kwam de blauw-witten nog bijna duur te staan toen een miscommunicatie in de Heeswijk-defensie en een doelpunt vanuit buitenspelpositie de Bosschenaren op 2-2 bracht. In de allerlaatste seconde kopte Arjen Haast vanuit een corner echter de dikverdiende 3-2 binnen, waardoor de zege alsnog op sportpark De Balledonk bleef.

Tweede klasse H:
Emplina - Volharding 0-1