NIEUWS Margriet 1

2H: Margriet vecht voor plaats in nacompetitie, volop strijd voor handhaving

donderdag 3 mei 2018

Rhode werd afgelopen week de dikverdiende kampioen. Het hele seizoen in 2H werd door de club uit Sint Oedenrode geregeerd. Vanaf dag één geen moment uit handen gegeven. De nederlaag bij Helvoirt deed er niet meer toe nadat EVVC verloor. Na twaalf jaar keert het team terug in de eerste klasse. Margriet haalt vanavond in op De Vliert tegen BVV. De stand is niet rooskleurig, het verblijf in de tweede klasse hangt aan een dun draadje.

Door Peter Kuijpers

Volharding speelt zondag in Empel in de periferie van de Maas tegen Emplina. De club die volgend seizoen getraind gaat worden door Marc van de Ven, nu nog trainer van Heeswijk. Emplina en SSS'18 leiden de dans in periode-3, maar er zijn nog meer ploegen die in aanmerking komen voor een verlenging van de competitie na 27 mei. Tenminste als de club die ambities heeft na een moordende competitie. Voor Volharding ligt de grens op verplichte deelname aan de nacompetitie op vijf punten waar de Vierlingsbeker één wedstrijd méér hebben gespeeld. Dus niets is nog zeker en zouden drie punten meer dan welkom zijn. Voldoende ingrediënten voor een spannend duel zondag op Sportpark Empel Zuid waar om 14.30 uur wordt afgetrapt.

Erp – EVVC
Twee verschillende doelen die de wedstrijd nog tot een wedstrijd maken. Erp vecht gelijk aan vorig seizoen voor handhaving via de nacompetitie. De rechtstreekse degradant komt uit het duo Margriet of TGG. Wellicht dat er na het weekend, Margriet speelt twee wedstrijden, hierover meer duidelijkheid bestaat. EVVC gaat vol gas geven op Den Uil reken maar. De Vinkelaren zijn op jacht naar periode-1 die Rhode als 'cadeautje' na het kampioenschap ter beschikking heeft gesteld. EVVC staat er goed voor, maar er zijn meer kandidaten. Erp zal zich richten op plek elf, nu BVV dat volgende week de tegenstander is. Spits Koen van Deurzen is weer terug al blijven blessures na deze lange en slopende competitie de teams parten spelen.

Prinses Irene – Rhode
Deze wedstrijd zou inderdaad ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. De ploegen zouden dan op het mooie terras van De Schellen in het voorspelde zonnetje plaats kunnen nemen. Dat gaat niet gebeuren want om half drie fluit scheidsrechtersicoon Jordy de Goeij uit het naburige Oss voor aanvang.

SSS'18 – WSC
Het team van trainer Ruud Vermeer heeft wat goed te maken. Tegen de gewoonte in lieten de Overlooners zich zondag foppen door Venhorst nota bene op eigen veld. SSS'18 is leider samen met Emplina in periode-3, waar overigens WSC op drie punten nog wel degelijk meedoet. Dus om die reden nog voldoende redenen voor inzet en strijd op Sportpark De Raay waar scheidsrechter Stevens om 14.30 uur fluit voor aanvang.

Helvoirt – Venhorst
Venhorst is bezig aan een fantastische eindspurt. Zolang het team blessure vrij blijft is de kans groot dat het elftal zich kan belonen met continuering  van een verblijf in de tweede klasse. Bovendien staat periode-3 nog wagenwijd open en is alles nog mogelijk. Winst zou zomaar eens een sprong naar het linkerrijtje kunnen zijn. Het moet niet gekker worden horen we de nuchtere Venhorsters denken.

TGG – Margriet
Een rechtstreeks degradatieduel is wat er aan dit affiche geplakt kan worden. Margriet speelt vanavond (3 mei zie later het verslag) eerst nog het achterstallige duel uit bij BVV op De vliert. Zware en belangrijke tijden voor trainer Mark Strik en de zijnen. Zondag naar TGG waar wel eens beslist zou kunnen worden wie rechtstreeks gaat degraderen met dan nog vier wedstrijden voor de boeg. Volgende week halen met Hemelvaart deze teams nog in. TGG ontvangt dan Erp en Margriet gaat uit naar Venhorst. Drukke, maar spannende tijden.

Heeswijk – BVV/Tim.
Weer een duel waar veel belangen aan kleven. BVV probeert zich weer een weg naar de veilige middenmoot te bemachtigen. Heeswijk doet hetzelfde al is de ploeg nog volop bezig met periode-3 waar het slechts twee punten achterstand heeft op de koploper Emplina en SSS'18. Trainer Marc van de Ven zal denken die periode is leuk, maar eerst maar eens weglopen van Erp, TGG en Margriet. Daar liggen de prioriteiten zondag. Van de Ven: "We hebben nog een paar punten nodig om ons veilig te spelen, maar datzelfde geldt voor onze tegenstander van aanstaande zondag BVV. Dit zijn altijd wedstrijden met weinig onderlinge verschillen. We gaan er deze week geconcentreerd naar toe werken en een tactisch plan smeden om zodoende de kans te vergroten om de drie punten op Ballendonk te houden." Om 14.30 uur wordt er afgetrapt in Heeswijk.

Programma tweede klasse H:
Emplina-Volharding

8.Helvoirt 5-7-+2
9.Erp 5-7-+1
10.WSC 5-7--2
Rhode en Prinses Irene doen niet meer mee. Rhode is kampioen en Prinses Irene won vorige week periode-2
Periode-1, die door Rhode werd gewonnen, wordt overgenomen door de hoogste in de eindstand nog zonder periode.