NIEUWS Margriet 1

2H: Rhode op rand van kampioenschap, EVVC stelt kampioenschap nog even uit door winst bij Volharding

maandag 23 april 2018
 Ondanks dat Rhode een straatlengte voorstaat op EVVC is de ploeg nog geen kampioen. Dit omdat EVVC in Vierlingsbeek Volharding klopte. Volgende week mag Rhode bij winst op Helvoirt de champagne ontkurken of EVVC moet bij Prinses Irene punten verliezen, dat kan ook. De lucht boven de sportpark van Margriet en TGG wordt steeds zwarter. Het lijkt erop dat deze twee teams uit gaan maken wie rechtstreeks degradeert. Volkel en Venhorst kwamen tot een 2-2 gelijkspel. Zie later het separate verslag.

Prinses Irene won vanmiddag verdiend in Den Bosch van TGG. De ploeg van trainer William van der Steen kon zich zelfs nog permitteren een pingel van Martijn van Vugt te missen. De ingevallen Rody van Schijndel was het die na een kwartiertje de 0-1 liet aantekenen. De JO 19 speler was ingevallen voor Wibe van Rooij die een flinke Bossche tik op zijn voorvoet kreeg te verwerken. De voet zwol op en moest zich laten vervangen. Ondanks de vele kansen bleef de 0-1 ruststand staan. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld waar het tot dan toe vrij onzichtbare TGG plots twee kansen kreeg op 1-1. Die viel niet en moest het Prinses Irene doen in de 89e minuut met een eigen doelpunt uit een hoekschop wat de eindstand op 0-2 bracht. William van de Steen: "We wisten onze vele kansen niet in doelpunten om te zetten. Daarom bleef het spannend. Maar wel verdiend gewonnen, dat zeker."

Heeswijk – SSS'18 0-2
Voor aanvang van de wedstrijd tussen Heeswijk en SSS'18 had de selectie van trainer Marc van de Ven al een grote teleurstelling moeten verwerken, toen het te horen kreeg dat de buikoperatie van doelman Niek van Zutphen een veel groter probleem zichtbaar had gemaakt dan in eerste instantie gedacht werd. De jonge keeper uit Zijtaart komt waarschijnlijk niet meer in actie dit seizoen en heeft op een ander vlak een zware strijd te strijden, waarbij hij door heel Heeswijk gesteund zal worden. Om 14.30 uur moest er echter toch afgetrapt worden en ondanks dat Heeswijk de betere ploeg was en de meeste mogelijkheden kreeg, namen de gasten uit Overloon de punten mee naar huis door in de slotfase via Koen Voesten en Thomas Botden twee keer te scoren.

2H Volharding – EVVC 3-5
Op sportpark Soetendaal regende het zondagmiddag doelpunten. Er werd door Volharding en EVVC uit Vinkel maar liefs acht keer gescoord. Zes treffers vielen in de eerste helft. In de eerste minuten teisterden beide ploegen een keer het aluminium van het doel. Na vijf minuten was het wel raak toen René van Santvoort keeper Job Vullings passeerde. Kas van de Bosch schoot Volharding in de 11e minuut langszij. In een duel waarin scheidsrechter Kolenberg kwistig met kaarten strooide kwam de doelpuntenproductie in de slotfase van de eerste helft op gang. Uit een gemakkelijk gegeven strafschop scoorde Rob van Dijk de 1-2. Dezelfde speler maakte er 1-3 van. Kas van den Bosch bracht de spanning terug tot 2-3 maar de gasten liepen weer uit. In een gezapige tweede helft benutte Joep Beurskens een strafschop (3-4). EVVC had het laatste woord. Captain Gerwin van den Boom bepaalde de eindstand op 3-5.

Tweede klasse H:
Volharding - EVVC 3-5
Rhode - WSC 2-0
Erp - Venhorst 2-2
TGG - Prinses Irene 0-2
Emplina - Margriet 3-0
Heeswijk - SSS'18 0-2
Helvoirt - BVV 2-2

Stand:
1. Rhode 20-53
2. EVVC 20-37
3. Prinses Irene 21-37
4. SSS'18 20-33
5. Emplina 21-29
6. WSC 21-29
7. Helvoirt 21-26
8. Volharding 21-26
9. Heeswijk 20-25
10. BVV 21-25
11. Venhorst 20-23
12. Erp 20-22
13. TGG 20-17
14. Margriet 20-16

BVV - Margriet
Helvoirt - Rhode
Heeswijk - Volharding
Erp - Emplina
TGG - WSC
SSS'18 - Venhorst
Prinses Irene - EVVC

Bron: kliknieuws
 
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn