NIEUWS Margriet 1

2H: Heeswijk – Erp en Margriet - Venhorst gaan om 'de knikkers'

donderdag 12 april 2018

Martijn Kuijpers steekt Margriet een helpende hand toe (Foto Peter Kuijpers)

Eigenlijk gaat er elk weldenkend voetbalmens vanuit dat over een paar weken in Sint Oedenrode de champagne ontkurkt kan worden. Het kleed is van de kar getrokken het draaiboek ligt klaar. Alleen onderin wordt het zo als altijd hectisch en spannend. Twee ontmoetingen zoals in de kop hebben hier rechtstreeks mee vandoen. Wel natuurlijk de strijd om periode drie die nu volop actueel is.

Door: Peter Kuijpers

Heeswijk en Erp verschillen exact één punt in het voordeel van de Balledonkers. Heeswijk kwam zondag met één puntje terug uit Empel waar Heeswijk-trainer Marc van de Ven komend seizoen zijn emplooi vindt. Erp deed het beter en versloeg in Helvoirt de club met dezelfde naam met 0-2. Twee goals van Justin Damen die zijn naam als topschutter weer eens in de etalage plaatste. De blessuregevoelige Damen is een enorme aanwinst voor Erp mits hij fit blijft. Bij Heeswijk lijkt een ieder klaar voor het duel van zondag. Wouter van Dijke scoorde weer en kan nog veel van nut zijn de komende weken. Om 14.30 uur geeft scheidsrechter Vereijken het sein voor de aftrap.

Margriet – Venhorst
Bij Venhorst is het vertrouwen weer helemaal terug na de winsten op TGG en BVV. Margriet is het even kwijt. De ploeg is té gekwetst om successen te boeken. De nood is hoog bij trainer Mark Strik en de zijne. Zo hoog zelfs dat de inmiddels geparkeerde Martijn Kuijpers weer werd opgepoetst en zondag in de basis mocht beginnen. Overigens toont Kuijpers wel begrip voor de situatie waarin zich Margriet bevindt. Dat siert de voetballer bij uitstek. Een duel dat gaat om handhaving en om die reden alleen is er veel strijd te verwachten en zal Joey Schuurmans geschorst zijn naar aanleiding van zijn rode kaart zondag in Vinkel.

BVV/Tim – Rhode/VanStiphout
Paniek zal er niet zijn op De Vliert, maar na de nederlaag bij Venhorst zijn de Bosschenaren leider van een dikke middenmoot die allen nog punten nodig hebben. Voldoende punten om straks bij de finish niet nog een paar wedstrijden moeten gaan spelen voor klassenbehoud. Rhode die afstevenen op een kampioenschap kunnen bij dit verschil op zondag 6 me uit bij Prinses Irene kampioen worden. Kan zelfs nog vroeger maar dan is het team afhankelijk van de concurrentie. We voelen bij dit verhaal de strakke blik van trainer Theo van Lieshout in onze redactie rug  porren. "Eerst maar eens winnen zondag bij BVV en dat zal nog moeilijk genoeg worden" ,zal hij ongetwijfeld denken.

Levendig
De overige wedstrijden in 2H hebben behalve periode-3 allen hetzelfde doel: eindigen boven plaats twaalf. Dit seizoen degradeert alleen het onderste team dus nummer 14. De nummers 12 en 13 spelen nacompetitie. Er komen geen beslissende wedstrijden en bij gelijk eindige en telt het doelsaldo. Om het maar eens duidelijk uit te drukken Nog veel werk aan de winkel wat overigens de competitie wel levendig en vooral spannend houdt.

Programma tweede klasse H
BVV - Rhode