Vertrouwenspersoon RKSV Margriet

dinsdag 27 maart 2018

Beste leden van Margriet en ouders/verzorgers,

Per direct zullen Hans van Roosmalen en Hetty Janssen de functie van vertrouwenspersoon binnen de RKSV Margriet bekleden.

Voel jij je binnen je team niet fijn, omdat je het gevoel hebt te worden buitengesloten of gepest? Zijn er problemen in het contact met je trainer en/of leider of een teamlid die je zelf niet met hen durft te bespreken? Zijn er andere problemen, waardoor je je niet altijd goed kan concentreren tijdens de training of een wedstrijd?

Zomaar een aantal dingen waar je als lid tegen aan kan lopen en waarvan je niet goed weet hoe je dit zelf moet oplossen. Hierdoor kan voetballen, waar je eerder veel plezier in had, ineens behoorlijk lastig gaan worden. Als je je hierin herkent of een ander probleem hebt is het misschien goed om er eens even over na te denken om contact op te nemen.

RKSV Margriet wil je hier namelijk, in de persoon van een vertrouwenspersoon, graag bij helpen!

RKSV Margriet is een voetbalvereniging die zich voor ogen stelt om voor een ieder, jong en oud, een omgeving te creëren waarin de persoon zich veilig voelt. Binnen een veilige omgeving kunnen leden met plezier voetballen, zich positief ontwikkelen en zich thuis voelen.

Om een veilige omgeving te behouden willen wij er alles aan doen om zaken die dit in de weg staan zoveel mogelijk te voorkomen. Voorbeelden van deze zaken zijn:

=         treiteren en pestgedrag

=         agressie

=         discriminatie

=         seksuele intimidatie

=         andere ongewenste omgangsvormen

Ongewenst gedrag komt overal voor en helaas kan dit ook binnen onze vereniging plaatsvinden.

De vertrouwenspersoon kan het aanspreekpunt zijn voor leden, ouders en vrijwilligers die te maken hebben gekregen met ongewenst gedrag zoals hierboven omschreven.

De vertrouwenspersoon bij RKSV Margriet heeft de volgende taken:

=         Luisteren naar de zorg, klacht of probleem

=         Eventueel actief ondersteunen, begeleiden en adviseren

=         Bespreekbaar en hanteerbaar maken van zorg, klacht of probleem

=         Eventueel doorverwijzen naar hulpverlening

Onze vertrouwenspersonen zijn bereikbaar op onderstaand emailadres: vertrouwenspersoon@rksvmargriet.nl