NIEUWS Margriet 1

2H: Kat in het nauw Venhorst kromt de rug, Margriet en Erp moeten gaan vrezen

maandag 26 maart 2018

Door de winst van Prinses Irene op Erp klom de ploeg op naar de tweede plek en verdrong het het verliezende EVVC. Rhode is weer compleet en won ruim van hekkensluiter TGG. Venhorst kijkt door de winst WSC in de rug. Het wordt nog superspannend in deze klasse.

Venhorst won met 2-1 van Volharding. De club van trainer Joost Janssen is aan het heuse eindspurt begonnen. Trainer Van der Coelen moest door schorsingen en absenties behoorlijk puzzelen. Tom Kessels, Wouter Evers, Roel Gerrits (werk) en Patrick van Kempen waren in Venhorst niet aanwezig. Na een 0-0 ruststand kwam de thuisclub een kwartier voor tijd uit een vrije trap van Luuk van den Boogaard op 1-0. Vooraf had Azarfane Beurskens een pingel gemist door hem op de binnenkant paal te rammen. Uit de omschakeling kwam Venhorst via Thijs van Sleeuwen één op één met Joost Vullings keeper van Volharding. Van Sleeuwen kun je dan om een boodschap sturen wat 2-0 betekende. De opgerukte Nino Janssen kopte in de slotfase een voorzet van Kas van den Bosch binnen naar 2-1, maar verder liet het Venhorst niet komen en bleven de punten op De Voskuilen.

EVVC – Helvoirt 0-1
Het was niet de dag van EVVC vanmiddag tegen het bezoekende Helvoirt. Trainer Stephan Hesemans van EVVC : "Vandaag een wedstrijd waarin we veel en veel te weinig gecreëerd hebben. We waren niet in staat om kans te creëren." Gelijkspel was een logische uitslag geweest alleen de halve kans die er was in de gehele wedstrijd werd prima benut door Collin van den Berg net na rust. En omdat EVVC dat niet lukte gingen de punten mee met de overgelukkige ploeg uit de Langstraat.

Margriet – Heeswijk 2-1
Margriet zag zich na vanmiddag gepasseerd door Venhorst dat won van Volharding. Op de eerste zondag waarop de lente voelbaar was ging voor het team van trainer Marc van de Ven ook figuurlijk de zon weer schijnen. Na een gelijkopgaande eerste helft met weinig kansen, schakelden de blauw-witten na rust een tandje bij en behaalde zo een broodnodige overwinning. Max Sluiter werd tien minuten in de tweede helft diep gestuurd door Camiel van Doorn en schoot snoeihard met links in de kruising. Daarna bleef Heeswijk sterker en het centrale duo Joep van Grinsven en captain Sten van de Berg hielden Margriet-spits Joey Schuurmans in bedwang. Het was opnieuw Sluiter die met de punt van zijn teen doelman Van Ballegooij wist te passeren. Rob Ooms mildeerde naar 1-2 voor Margriet en Schuurmans vergat te scoren op een voorzet van Rick van Rodijnen. Om die reden bleef de score staan en pakte Heeswijk brood- en broodnodige punten.

Prinses Irene – Erp 2-1
Drie dingen vielen op: De strijdlust die Erp aan de dag legde in Nistelrode, de 250e wedstrijd van Jeroen Bekkers en de gepasseerde Martijn van Vught bij Prinses Irene. Robin Walk bleef aan de kant wegens een trap die hij incasseerde in het bekerduel van afgelopen donderdag thuis tegen Deurne. Erp maakt het spel op De Schellen en deed dat met veel lange ballen waar voor de rust niet werd gescoord. Na rust bleven de Erpsen de aandacht vragen en kwamen in die fase ook verdiend voor door een treffer van Luuk van der Steen vijf minuten na rust. Martijn van Vugt liep al warm en viel kort na de treffer in. Wellicht geprikkeld door zijn reservebeurt bracht hij met een fraaie beweging vooraf de gelijkmaker op de borden. Het onrechtvaardige venijn voor Heeswijk zag hem zoals altijd in de staart. Wibe van Rooij, aangestuurd door Koen Bollen kreeg het op zij heupen en bracht vijf minuten voor de tijd de stand op 2-1. Vreugde alom in het oranjekamp, maar een terechte overwinning is hier een ander verhaal.

Rhode – TGG 5-3
Rhode is weer op stoom aan het komen. De blessures die de ploeg troffen lijken te zijn hersteld. Dat vertaalt zich wellicht in de riante zege, al zal trainer Theo van Lieshout het aantal tegengoals aan de hoge kant vinden. Koen van der Zanden, Kyron Brus en Daan van Dinthen (penalty) brachten Rhode na ruim een half uur spelen op een 3-0 voorsprong. TGG kwam nog voor rust, eveneens door een pingel, terug naar 3-1. Nadat het na een uur spelen TGG was dat de stand terug bracht naar 3-2 werd het nog even spannend. Mart Krusemann en Paul Smeets schoten de Rhode naar 5-2. Het laatste woord was voor de bezoekers uit Den Bosch die voor de 5-3 eindstand tekende.

Uitslagen tweede klasse H:
Venhorst-Volharding 2-1
WSC-Emplina 0-2