NIEUWS Margriet 1

Mark Strik: 'We hebben veel vertrouwen in onze selectie', Rhode weer voltallig

donderdag 22 maart 2018

Mark Strik:  'alle spelers potentiele basisspelers'

Slechts één confrontatie uit het linkerrijtje die tussen BVV en SSS'18. Voor de rest is het links tegen rechts om de verkiezingsstrijd van woensdag nog maar eens aan te halen. Op TGG, EVVC en Venhorst na zijn de meesten erg braaf gebleven in het spelen van wedstrijden. Ook voor deze mooie klasse heeft de KNVB op donderdag  5 en 12 april wedstrijden ingelast. Drukke dagen waar Prinses Irene donderdag nog thuis speelt voor de beker tegen Deurne.

Door: Peter Kuijpers

Venhorst krijgt bezoek uit Vierlingsbeek. Om half drie trappen de Venhorsters af tegen Volharding. De inzet is duidelijk: punten. Volharding staat redelijk veilig wat van de gastheren niet gezegd kan worden. De winst op Heeswijk echter heeft Venhorst weer aardig te paard gekregen. De afstand is overbrugbaar en tenslotte zijn het nog twaalf wedstrijden voor Venhorst.

Schorsingen
Trainer Joos Janssen: "Ja die afgelastingen komen ons niet goed uit. Wij zitten namelijk in een goede fase na de winterstop met twee gelijke spelen tegen Irene en WSC en een overwinning op Heeswijk. Iedereen is fit en hopelijk gebrand op een goed resultaat tegen Volharding. De uitwedstrijd hadden wij namelijk niets te vertellen tegen een zeer fel en goed spelend Volharding. Klein voordeel is misschien dat hun in ieder geval de schorsingen van de afgelopen wedstrijd meenemen naar komende zondag. Maar ik weet zeker dat Sjoerd goede vervangers klaar heeft staan."

EVVC – Helvoirt
Helvoirt is goed bezig en bevindt zich weer in de middenmoot van 2H. EVVC kent weinig problemen en kan dus fris en fruitig aan het duel beginnen. Een het meest recente duel scoorde EVVC spits Gerwin van den Boom maar liefst vijf maal. Hopende voor EVVC dat de aanvaller daar niet al zijn kruit heeft verschoten is. Rhode volger EVVC is zondag de favoriet op het eigen Sportpark De Zwaan.

Enkelblessure
Trainer Stephan Hesemans blikt vooruit: "Zondag Helvoirt thuis, dat is een tegenstander van een ander kaliber dan TGG. TGG stelde vooral mentaal teleur, dat gaat zondag zeker niet gebeuren met Helvoirt als tegenstander. Je geeft het al aan, ze krabbelen weer wat op. Ze hebben nog één doelstelling en dat is in die derde periode nog een prijs afdwingen, Helvoirt heeft de kwaliteiten daarvoor. Wij willen wekelijks blijven strijden om een plek in de top 3 te kunnen handhaven. We hebben één blessure opgelopen tegen TGG, Edgar Glaudemans heeft een enkelblessure en is voorlopig niet inzetbaar. We kijken uit naar deze mooie en meestal spectaculaire thuiswedstrijd." Om 14.30 uur fluit scheidsrechter De Wit voor het begin.

Margriet – Heeswijk
Beiden teams presteren niet geweldig. Dat heeft allemaal zijn reden ,maar uiteindelijk ontbreken de punten. Mark Strik ziet de belangrijkheid van de wedstrijd: "Zondag komt Heeswijk naar ons sportpark en het belang van drie punten hoef ik niet uit te leggen. Heeswijk, een team wat denk ik goed in elkaar steekt en in de voorgaande jaren ook goed gepresteerd heeft. Dit seizoen presteren ze nog niet naar hun kunnen denk ik en met de afwezigheid van Haast en van Dijke missen ze twee sterkhouders. Hopelijk kunnen wij hiervan profiteren en de drie punten in Oss houden."

Tweede garnituur
En dat dit nog. Strik: "Ik wilde nog even terugkomen op de berichtgeving van twee weken geleden waarin gesteld werd dat we met een tweede garnituur zouden moeten spelen. We werken met een selectie van meer dan 11 spelers en hebben veel vertrouwen in al onze jongens. Binnen het team spreken we dan ook niet over een tweede keus maar presteren we als team. Dat dit niet altijd gaat zoals we dit willen is een feit, maar dat neemt niet weg dat we in alle spelers potentiele basisspelers zien en veel vertrouwen hebben in hen." Om 14.30 fluit scheidsrechter Spijkers voor het begin.

BVV/Infra –SSS'18
Een ontmoeting tussen twee teams uit het linkerrijtje. De nummer vier tegen de nummer vijf waar het thuis sterke BVV nog een hele kluif krijgt aan SSS'18. De ploeg uit Overloon doet het prima onder trainer Ruud Vermeer. Overloon heeft meer te bieden dan het al zo gelauwerde oorlogsmuseum blijkt uit de prima resultaten van de plaatselijke voetbalclub. Zondag om 14.30 uur in de Vliert fluit scheidsrechter Theo van der Heijden voor aanvang.

Prinses Irene – Erp
Een semiderby zondag op De Schellen in Nistelrode. Twee voetballende teams. Het verschil is dat bij Prinses Irene, in vergelijk met Erp, het doel wat makkelijker gevonden wordt. Voetballend doen de twee kemphanen van zondag weinig voor elkaar onder. Trainer William van der Steen beschouwd de komende wedstrijden: "We gaan ons deze week eerst voorbereiden op de 1/8 finale van de beker komende donderdag om 20.00 uur thuis tegen Deurne. We willen graag naar de kwart finale, dus we gaan er alles aan doen om Deurne zo lastig mogelijk te maken. Daarna gaan we ons richten op de wedstrijd tegen Erp. Erp heeft een goede ploeg die veel te laag staat op de ranglijst, we verloren de uitwedstrijd vrij kansloos met 2-1. Wij zijn wel wat verder en zoals het er nu voor staat completer als toen en gaan er alles aan doen om de drie punten in Nistelrode te houden. Jeroen Bekkers gaat gehuldigd worden voor zijn 250e wedstrijd, dit is nu al twee keer uitgesteld door de afgelastingen."  Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Christ Stan van Daal uit Bernheze voor het begin.

Rhode – TGG
Trainer Theo van Lieshout kijkt nog even terug naar de koude afgelopen zondag. Van Lieshout:  "Afgelopen zondag kwam de algehele afgelasting voor mij toch wel als verassing omdat de meeste kunstgrasvelden in mijn ogen wel bespeelbaar waren. Echter gezien de verdere omstandigheden (gevoelstemperatuur) wel een wijze beslissing. Hopelijk kunnen we vanaf komende zondag weer wekelijks, zonder verdere afgelastingen, de competitie weer hervatten. Ik ga er vanuit dat hier elke club wel aan toe is. Zoals het er nu naar uitziet kunnen we komende zondag tegen TGG aantreden met een vrijwel fitte selectie (behoudens enkele langdurige blessures) en gaan we er alles aan doen om de punten op de Neul te houden. TGG heeft zich goed hersteld, ondanks de recente twee nederlagen, van een slechte competitiestart en is een ploeg met veel individuele kwaliteiten. Voor ons zaak om hier als team een gedegen strijdplan tegenover te zetten." Scheidsrechter Prick heeft het voor het zeggen op De Neul en fluit om 14.30 uur voor aanvang.

Programma tweede klasse H
Venhorst-Volharding
WSC-Emplina
EVVC-Helvoirt
Margriet-Heeswijk
BVV/Tim-infra-H-SSS'18
Prinses Irene-Erp
Rhode-TGG

Stand tweede klasse H
1.Rhode/Van Stiphout 15-38
2.EVVC 14-29
3.Prinse Irene 16-29
4.SSS'18 15-23
5.BVV/Tim 16-23
6.Volharding 15-21
7.WSC 15-19
8.Helvoirt 16-19
9.Emplina 16-19
10.Heeswijk 15-17
11.Erp 15-15
12.Margriet 15-15
13.TGG 13-14
14.Venhorst 14-12
 
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn