NIEUWS Margriet 1

BVV sta-in-de-weg voor Prinses Irene, Van der Coelen: 'We moeten waakzaam blijven'

donderdag 8 maart 2018
 

Het verschil van gespeelde wedstrijden in 2H wijkt niet af met die van andere klassen. Grasploegen EVVC, Venhorst en TGG spannen de kroon. Voor deze clubs wordt het restant passen en meten. Prinses Irene speelt zondag op De Vliert in Den Bosch tegen BVV. Een fraaie clash uit de top van 2H. Volharding wil na de ruime winst op Erp thuis tegen Helvoirt opnieuw drie punten. Althans dat staat dik onderstreept op het wensenlijstje van trainer Sjoerd van der Coelen.

Door: Peter Kuijpers

Rhode is al van acquit af leider in 2H en de gedoodverfde kampioenskandidaat. De afstand op volgers Prinses Irene en EVVC is aanzienlijk. Natuurlijk willen ze op De Neul het verboden 'K' woord nog niet horen, maar de concurrentie is door de niet aflatende resultaten van Rhode een beetje ontmoedigd. Toch is trainer Theo van Lieshout, immer de nuchterheid zelf, wat bezorgd over het toegeslagen blessurespook in zijn team en zondag komt Emplina. Van Lieshout: "Hopelijk kunnen we komende zondag eindelijk weer voor de competitie voetballen omdat de speelkalender inclusief beker aardig vol begint te raken. We hebben de laatste weken wel wat vervelende blessures opgelopen. Het is nu aan anderen om het te laten zien, persoonlijk als trainer heb ik daar ook alle vertrouwen in. Vorig seizoen vond ik Emplina, zeker na de winterstop, misschien wel de beste ploeg in onze klasse. Dit jaar komt het er om een of andere reden nog niet uit, maar ik ben ervan overtuigd dat ze nog gaan klimmen op de ranglijst. Hopelijk kunnen wij die eventuele opmars nog een week uitstellen, daar gaan we in ieder geval deze week alles aan doen."

Volharding – Helvoirt
Het Vierlingsbeekse Volharding lijkt zich weer in het gareel gespeeld te hebben. Na de 4-0 zege op Erp en winst in het oefenduel met Germania in Groesbeek (we halen hem maar weer eens van stal) staan de 'neuzen' weer de dezelfde kant op. Trainer Sjoerd van der Coelen: "Wij waren zondag al vrij vroeg afgelast omdat Heeswijk onze tegenstander was. Triest daar met dat sterfgeval van een jonge knaap. Om die reden konden we al snel opzoek naar een tegenstander. Ik heb leuke herkenbare dingen gezien in de oefenwedstrijden en in het competitieduel met Erp. Zondag Helvoirt die ondanks dat ze het minder doen dan je van ze gewend bent een prima voetballende ploeg hebben. Wij wonnen er uit redelijk gemakkelijk met 0-2, maar we moeten wel waakzaam blijven. Er is nu weer zicht op de top van 2H dat willen we zo houden." Nog veel wedstrijden in een relatief korte tijd voor diverse ploegen, maar niet voor Volharding: "Nee, wij zijn zelfs op een van die inhaalzondagen eind april of begin mei een weekend vrij. Dat is het voordeel van kunstgras dat je altijd kunt voetballen." Zondag komt Helvoirt naar Sportpark Soetendaal waar scheidsrechter Ploegstra om 14.30 uur fluit voor het begin.Martijn van Vught belangrijk voor Prinses Irene, hier in duel met Arne Dekkers (R) van Margriet

BVV/Tim-Infra – Prinses Irene
Over BVV gaan de wildste verhalen rond. De meest bekende en ooit grootste club uit de Brabantse Hoofstad 's-Hertogenbosch is behoorlijk gedecimeerd de laatste jaren. Toch is het nog smullen om te bladeren in de vergeelde boeken en oude kranten van deze roemruchte club met aansprekende namen uit het verleden. Een gepasseerd hoofdstuk hoewel er nog steeds weldoeners rondlopen met een echt rood-zwart hart. Het vaandelteam blijft om die reden een geduchte tegenstander en dat zal Prinses Irene ook gaan ervaren zondag. De Bosschenaren blijven meedoen in de top van 2H. Prinses Irene is door de goede resultaten opgeklommen naar de tweede plek, virtueel 12 punten achter koploper Rhode. Scheidsrechter Kolenberg fluit om 14.30 uur voor het begin.

Venhorst – Heeswijk
De ploeg uit Heeswijk pakt de draad weer op na het overlijden van selectiespeler Joost van Beekveld. Heeswijk is een relatief kleine gemeenschap met een ons-kent-ons situatie en dit vrijwel heel het dorp raakt. De harde overgang zegt dan ook dat Heeswijk, maar vooral Venhorst de punten bikkelhard nodig heeft. 2H heeft een breed middenrif en tot Volharding heeft niemand nog zekerheid om niet in de problemen te komen. Voor Venhorst is het meer dan de hoogste tijd om punten te  gaan pakken en niet voor de tweede keer na één jaar weer uit de tweede klasse te degraderen. Maar Venhorst trainer Joost Janssen heeft een kleine selectie van spelers die echt het voetbal in de tweede klasse aankunnen.

Margriet – SSS'18
Het blessure gevoelige Margriet valt van de bekende regen in de drup wat fysieke ongemakken betreft. Het typeert de ploeg van Mark Strik een beetje. Strik, petje af, weigert zich er achter te verschuilen, maar het is in werkelijkheid een groot probleem, wat hem en zijn team, wekelijks parten speelt. Natuurlijk zullen er zondag weer elf staan, maar het blijft een tweede keus met alle respect voor de vervangers hoe dapper ook. Wie weet zit er een talent bij zoals Teun van Grunsven ook door kwam. Margriet moet echt punten gaan pakken en daar vertellen we niets nieuws mee. Strik: "Het wordt zeker weer tijd dat we punten gaan pakken. Na de wedstrijd tegen Prinses Irene hebben we denk ik wat goed te maken. Vooral ten opzichte van onze eigen supporters, maar ook wat goed te maken voor onszelf. Het vertrouwen in eigen kunnen is groot alleen moet het wel op het veld getoond worden. Zoals het er nu voor staat zullen we flink wat spelers missen vanwege blessures en ziet het er niet naar uit, op een enkeling na, dat deze snel terug zullen keren. Neemt niet weg dat er elf zullen starten en we vol voor de winst zullen gaan."

EVVC – TGG
In Den Bosch won EVVC de uitwedstrijd met 1-3. Toegegeven dat dit geen garanties zijn voor het thuisresultaat komende zondag op de eigen Zwaan. TGG, bezig aan een prima serie na een matig competitiebegin,zag die serie onderbroken in de meest recente wedstrijd uit bij Heeswijk drie weken geleden. EVVC moet die wedstrijd winnend af kunnen sluiten en is nodig om koploper Rhode niet al te ver weg te laten lopen. Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Vereijken uit Laarbeek voor het begin.Yoeri Vissers (R) naast Niels van Casteren, trainer van Blauw Geel'38/Jumbo

WSC – Erp
Erp ziet komend seizoen Willem den Dekker verdwijnen naar Gemert. Daarentegen krijgen de Erpenaren Yoeri Vissers en Emiel van der Sanden ervoor terug. Den Dekker is volgens de kenners een talent in de knop. Trainer André Cornelissen bevestigt dat: "Die jongen moet die kans pakken. Daar heeft hij gelijk in. Wij hebben echter een probleem en dat is algemeen bekend. Voetballen doen we goed, maar we maken het niet af. We spelen leuk voetbal en er zit een visie achter. We werken elke week keihard voor een goed resultaat daar kan ik niemand een verwijt voor maken, maar de bal moet uiteindelijk wel tussen de palen. We weten heel goed dat we punten moeten halen en dat dit niet altijd kan met mooi voetbal weten we ook. Ik heb wel eens gevraagd meet die doelen eens op zijn, die niet veel te klein? Het was natuurlijk chargeren, maar lig er toch wel eens wakker van." Luuk Barten is de langdurig geblesseerde bij Erp. Om 14.30 uur fluit Scheidsrechter Van de Ven voor het begin in Waalwijk.

Programma tweede klasse H:
Rhode-Emplina
Volharding-Helvoirt
BVV/Tim-infra-H-Prinses Irene
Venhorst-Heeswijk
Margriet-SSS'18
WSC-ErpEVVC-TGG

Stand tweede klasse H:
1.Rhode/Van Stiphout 14-37
2.Prinse Irene 15-28
3.EVVC 13-26
4.BVV/Timmermans 15-22
5.Volharding 14-21
6.SSS'18 14-20
7.Emplina 15-18
8.Heeswijk 14-17
9.WSC 14-16
10.Helvoirt 15-16
11.Erp 14-15
12.Margriet 14-15
13.TGG 12-14
14.Venhorst 13-9

 
Bron: kliknieuws
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn