NIEUWS Margriet 1

2H: Dooiaanval ligt op de loer, Jeroen Bekkers tikt zondag 250 wedstrijden af

donderdag 1 maart 2018
 

Een dooiaanval wordt het genoemd door het KNMI. Dit zou in het weekend plaats moeten vinden. Momenteel beheersen de langebaanschaatsers het metier. Hogere temperaturen waar sneeuw en regen alsnog roet in het bekende voetbalmenu kunnen gooien. Dat zou jammer zijn gezien het leuke programma dat voor ons ligt. Een ander fenomeen is de heersende griep die de teams behoorlijk parten kan spelen.

Door: Peter Kuijpers

Heeswijk ontvangt Volharding uit Vierlingsbeek. Twee ploegen die vier punten van elkaar verwijderd zijn in het middenrif van 2H. Rhode – Heeswijk werd zondag afgelast tot ongenoegen van trainer Marc van de Ven: "De afgelasting van zondag kwam ons inderdaad niet goed uit. We hadden graag gespeeld, waren nagenoeg compleet en met de 4-1 overwinning op TGG het juiste gevoel om naar Rhode te gaan. Dit goede gevoel moeten we dan nu nog maar even langer vasthouden, tenminste tot en met zondag als Volharding op bezoek komt. We hebben de gebruikelijke selectie van de afgelopen weken tot onze beschikking en gaan voor de volle winst. Het zit zo dicht bij elkaar in deze klasse dat het echt alle kanten op kan."

Erp – Emplina
Tot halverwege de tweede helft hield Erp het vol in en tegen Vierlingsbeek zondag. Toen sloeg het team van trainer Sjoerd van der Coelen toe en zakte Erp diep weg op Sportpark Soetendaal. De nieuwe speelwijze liep als een trein, maar in werd tot ongenoegen van trainer André Cornelissen in de slotfase overboord gezet. Zondag komt Emplina naar Erp. Bij winst wringt Erp zich naast Emplina in de comfortzone van 2H.

Prinses Irene – EVVC
Een mooie derby. De meesten  kennen elkaar van haver tot gort of zijn zelfs familie. Prinses Irene speelde zondag prima eerste helft bij Margriet waar het de uiteindelijke winst al veilig stelde. De mindere vertoning na rust is verklaarbaar, maar had voor hetzelfde geld ook fout af kunnen lopen. Een korte evaluatie leek hier op zijn plek.

Jeroen Bekkers
Trainer William van der Steen van Prinses Irene: "Dinsdag zoals je zegt wedstrijd van afgelopen zondag tegen Margriet nabesproken Een wedstrijd die al lang beslist had moeten zijn en waar we uiteindelijk toch nog in de problemen kwamen. Aankomende zondag thuis tegen EVVC. Het is een ploeg die zich de laatste jaren goed ontwikkeld heeft van het reactievoetbal naar steeds meer dominant voetbal waarbij een compliment voor club en trainer op zijn plaats is. Bij ons wordt Jeroen Bekkers gehuldigd voor zijn 250e wedstrijd en willen we graag de drie punten in Nistelrode houden om zo goede zaken te doen in de 2e periode waar we op dit moment bovenaan staan. Zoals het er nu uitziet kunnen we vrij compleet aantreden en verwacht ik een mooie wedstrijd aanstaande zondag."Martijn van Boerdonk van Rhode.

Helvoirt – Rhode 
Helvoirt heeft gras op het hoofdveld, maar moet door de KNVB gedwongen uitwijken als het veld wordt afgekeurd. Dus wat dat betreft en zonder sneeuw gaat die wedstrijd zondag altijd door. Helvoirt kent tot nu toe een wisselend seizoen. De club is niet zo dominant als de voorbije jaren. Neemt niet weg dat een club, waar de koploper op bezoek komt, altijd speciale krachten vrij maakt. Resumerend kunnen we zeggen dat het team van trainer Theo van Lieshout affeist naar een Helvoirt dat zondag met 0-2 won bij Emplina. Rhode is de afgescheiden koploper dus 'noblesse oblige' zijn de Rhodenaren favoriet in Helvoirt. De ploeg staat afgescheiden bovenaan en is de grootste optant voor de titel in 2H. Helvoirt sprokkelt punten om weg te blijven uit de gevarenzone.

SSS'18 – Venhorst
Twee teams die zondag hooguit trainden en daarna de warme chocolademelk tot zich namen in de warme kantines. Ook SSS'18 heeft gras op het hoofdveld, maar volgens de consignes van de KNVB verplicht uitwijken naar het inpandige kunstgrasveld op Sportpark De Raay in Overloon. Trainer Ruud Vermeer van SSS'18 staat redelijk veilig in het linkerrijtje. Venhorst moeten punten pakken, maar dat lijkt overbodig om te zeggen. Weg van die onderste plek is de insteek bij de club.Arne Dekkers (L) en Joey Schuurmans van Margriet wachten gespannen af. 

BVV – Margriet
De Bosschenaren sloegen een prima slag zondag met winst bij WSC. Het kunstgras op De Vliert heeft een matige kwaliteit, maar er kan op gevoetbald worden. Margriet zal zich vast moeten knopen aan de goede eerste helft na de farce vertoning voor rust zondag tegen Prinses Irene. Dat had weinig met voetbal te maken wat trainer Marc Strik ook ruiterlijk erkende. "Ik herkende mijn team niet voor rust", wist hij na afloop voor de Kliksport-microfoon te melden. Zondag een zware, maar wie weet gaan de Ossenaren de natie verrassen.

Programma voor zondag 2H:
Heeswijk-Volharding
Erp-Emplina
Prinses Irene-EVVC
Helvoirt-Rhode
TGG -WSC
SSS'18-Venhorst
BVV/Tim-infra-H-Margriet

Stand tweede klasse H:
1.Rhode/Van Stiphout 14-37
2.Prinse Irene 15-28
3.EVVC 13-26
4.BVV/Timmermans 15-22
5.Volharding 14-21
6.SSS'18 14-20
7.Emplina 15-18
8.Heeswijk 14-17
9.WSC 14-16
10.Helvoirt 15-16
11.Erp 14-15
12.Margriet 14-15
13.TGG 12-14
14.Venhorst 13-9

 
Bron: kliknieuws
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn