NIEUWS Margriet 1

2H-Rhode ontvangt Heeswijk, Margriet hengelt Max van Berkom binnen

donderdag 22 februari 2018


Bij het inkloppen van dit artikel nog maar dé vraag wat er zondag allemaal doorgaat. De weermodellen van het KNMI melden een vorstperiode en de komst van een Russische beer. Het kunstgras zal geen problemen opleveren, alleen de grasveldjes zullen knoeperhard worden en voetbal ongemakkelijk maken. Wel een leuk programma, dat zeker.

Door: Peter Kuijpers

Margriet  Prinses Irene
Margriet ontvangt zondag Prinses Irene uit Nistelrode. Een derby in de dop. Wel een leuk affiche. De Ossenaren die de punten hard nodig hebben lieten zondag wellicht een 'driepunter' liggen in Vierlingsbeek bij volharding. Margriet trainer Mark Strik: "Tot de rode kaart (Lars van de Kamp red.) hadden we de controle en stonden we redelijk comfortabel met 0-2 voor. Daarna kantelde het beeld van de wedstrijd en werden we vanzelfsprekend teruggedrongen. Het begint beetje bij beetje steeds beter te worden en maken duidelijke stappen. Het constante in het spel en het opbrengen van de concentratie en scherpte om dat week in week uit op het veld te leggen wordt beter, maar daar zit nog veel ruimte voor verbeteringen. Met de blessures gaat het de goede kant op. Er wordt hard gewerkt aan het herstel van de geblesseerde spelers en zoals het er nu uitziet gaat dit voor deze jongens niet al te lang meer duren."
Veel kwaliteit
Bij Margriet keerde Joey Schuurmans weer terug na een half jaar blessureleed. Scoorde meteen, maar pakte ook geel. Voor de echte kenners een teken dat-ie weer lekker in zijn vel zit. Strik vervolgt: "Met Prinses Irene krijgen we aanstaande zondag een pittige tegenstander, een team wat goed in elkaar steekt. De uitwedstrijd begonnen we goed aan de wedstrijd en kwamen door een miscommunicatie op achterstand. Vervolgens was het toen lastig tegen een geslepen ploeg als Prinses Irene, waar veel kwaliteit in staat om dit om te buigen. Dit mag aanstaande zondag dus niet gebeuren en als we de stappen die we zetten wederom op het veld kunnen laten zien dan verwacht ik een mooie wedstrijd en heb ik alle vertrouwen in een goed resultaat." Margriet meldde deze week de komst van de 19 jarige aanvaller Max van Berkom die van de reserves van O.S.S.'20 komt. Verder gaven Rob Ooms en Arne Dekkers te kennen bij Margriet te blijven.

Rhode – Heeswijk
Dat Rhode de grootste optant is voor de titel dit seizoen is duidelijk. Alleen de getrouwen in Rhode en het team zelf zullen de bezwerende vinger nog in de lucht steken als het over het 'verbannen' woord: kampioenschap gaat. En dat is wellicht ook wel slim om 'mocht het niet lukken' de hoonlachers op afstand te houden. Hoewel Rhode een ijzersterke claim legt op het kampioenschap. Zondag een leuk duel op voorhand op De Neul in Sint Oedenrode. De club behaalde volgens trainer Theo van Lieshout van Rhode een verdiende overwinning op EVVC zondag: "Het was een goede en verdiende overwinning. Dit hebben we zondag uiteraard even gevierd. Dinsdag zijn we weer over gegaan tot de orde van de dag omdat we donderdag met DAW (beker) en zondag Heeswijk een vol programma hebben. Voor ons is het zaak om de spelers fit en scherp te houden en in deze wedstrijden ook weer tot een zo'n goed mogelijk resultaat te komen waarbij onze prioriteit natuurlijk uitgaat naar de competitie. Ik denk dat Rhode en Heeswijk weinig geheimen voor elkaar hebben. Zondag kunnen details en de vorm van de dag wel eens beslissend worden. Dit zeker nu Heeswijk, afgezien van de kwaliteiten die ze hebben, na de duidelijke overwinning van afgelopen zondag tegen TGG in mijn ogen de weg naar boven weer heeft ingezet."

EVVC – SSS'18
Het lijkt duidelijk dat de thuisclub favoriet is zondag. De bezoekers uit Overloon zullen dit met een glimlach van oor tot oor lezen. Heerlijk de underdog uithangen en daar zijn de Overloners meesters in. Daar is overigens niets mis mee en aan EVVC daarop te anticiperen. Trainer Stephan Hesemans van EVVC: "Uiteraard zijn we tevreden met de positie en het behaalde puntenaantal van 26 na 13 wedstrijden en niet onbelangrijk de manier waarop dit behaald is. Maar na een paar teleurstellende resultaten wordt het wel weer tijd voor een goed resultaat, thuis tegen SSS'18. We zijn niet compleet Sven de Kinderen en Joris van der Doelen zijn geschorst, die dit beiden opliepen in Rhode vorige week. SSS'18 is een vergelijkbare tegenstander als Rhode, veel spelers achter de bal en wachten op de fout van de tegenpartij. Als je niet goed genoeg bent in je eigen balbezit dan wordt dat zeker afgestraft. Dus daar zullen we beter mee om moeten gaan, iets wat we zeker kunnen, maar de laatste wedstrijden onvoldoende hebben laten zien. Een mooie uitdaging, hopelijk leren we van dit soort tegenstanders en worden we er alleen maar weer beter van." Om Half drie fluit scheidsrechter De Wit voor aanvang op het gras van De Zwaan in Vinkel.

Volharding – Erp
Wederom een thuiswedstrijd voor scheidende trainer Sjoerd van der Coelen die zijn team ondanks het gelijke spel vorderingen zag maken. Van der Coelen: "Afgelopen zondag was weer een stap vooruit in vergelijk met eerdere wedstrijden. Dat zorgt voor vertrouwen en kunnen we meenemen richting Erp. Voor mij een van de beste tegenstanders die we tegen hebben gehad. We hadden die wedstrijd niets te zeggen. Er gebeuren niet zo snel gekke dingen bij Volharding, dus ook nu niet, we blijven rustig doorgaan en hard werken. Zondag is alles fit en kunnen we vol aan de bak. Erp creëert heel veel kansen, maar scoren moeilijk echter dat kan zomaar een keer omslaan, dus aan ons de eer om dat te voorkomen. Zelf creëerde we afgelopen zondag vier hele dikke kansen, ook voor ons zit daar nog rek in. Vanavond een extra oefenmoment om ritme op te doen. Scheidrechter Teun Schelsema fluit om 14.30 uur voor aanvang.

Venhorst – TGG
Zondag komen 'The Goal Getters' naar de Voskuilen in Venhorst. De Bosschenaren die de competitie matig begonnen toonde de laatste vier wedstrijden herstel en  een knalstart in 2018. Dissonant was de onverwachte nederlaag zondag bij Heeswijk. Nou ja een Heeswijk met Wouter van Dijke dat wel en dat maakt een groot verschil. Trainer Joost Janssen van Venhorst: "Iedereen is fit voor aankomende zondag. De heenwedstrijd bij TGG was een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft hadden wij weinig in te brengen tegen een goed voetballend TGG en staan wij met rust terecht met 3-0 achter. Na rust zijn de rollen totaal omgedraaid. Wij komen terug tot 3-3 en als de wedstrijd iets langer had geduurd hadden wij hem nog gewonnen. Helaas, overkomt ons dat dit seizoen vaker. Goed voetballen, initiatief nemen maar wij belonen onszelf te weinig. Daar moeten wij als team nog stappen in maken. Hopelijk gaat het komend weekend niet te hard vriezen en kunnen wij spelen" ,aldus Joost Jansen die weet wat er moet gebeuren: punten genereren.

Programma tweede klasse H
Emplina-Helvoirt
Margriet-Prinses Irene
Rhode-Heeswijk
EVVC-SSS'18
Volharding-Erp
Venhorst-TGG
WSC-BVV/Tim-infra-H

Stand tweede klasse H:
1.Rhode/Van Stiphout 14-37
2.EVVC 13-26
3.Prinse Irene 14-25
4.SSS'18 14-20
5.BVV/Timmermans 14-19
6.Volharding 13-18
7.Emplina 14-18
8.Heeswijk 14-17
9.WSC 13-16
10.Erp 13-15
11.Margriet 13-15
12.TGG 12-14
13.Helvoirt 14-13
14.Venhorst 13-9 
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn