NIEUWS Margriet 1

2H: Prinses Irene klopt Volharding op Soetendaal, Erp wint van Heeswijk, rood voor Koen van Deurzen

maandag 29 januari 2018
Er gebeurde weer van alles vanmiddag op de velden. Het veld van Venhorst bleek onbespeelbaar en daardoor kon Margriet thuisblijven. Erp won door een treffer van Justin Damen en Rhode bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen het Bossche BVV. Fraaie zege op eigen veld van EVVC op het bezoekende WSC. Weer voldoende te bespreken.

Erp won met minimaal verschil van het bezoekende Heeswijk. De enige treffer in de wedstrijd werd al na vijf minuten gemaakt door Justin Damen. Ruud Delisse onderschepte een aanval van Heeswijk en in de omschakeling parkeerde hij Damen vrij voor Niek van Zutphen die van dichtbij kansloos was. Heeswijk beet van zich af en stuitte tot twee maal toe op de keepersklasse van Kevin van de Laar die twee maal een Heeswijkse treffer voorkwam. Na rust nivelleerde de wedstrijd waar het einde nog best hectisch werd. In de 80e minuut pakte Van Zutphen een terugspeelbal op. Waar een ieder een fluitsignaal verwachtte bleef dat uit en wilde de Heeswijk-doelman snel uittrappen. Met hoog opgestoken been probeerde Van Deurzen dat te verhinderen wat hem op rood kwam te staan. Heeswijk kreeg in de 90e minuut nog een honderd procent kans na een scrimmage uit een hoekschop. Maar de bal ging centimeters naast en was Erp drie punten rijker.

Emplina – SSS'18 3-1
SSS'18 heeft het in de eerste wedstrijd na de winterstop lelijk laten afweten. De mannen van trainer Ruud Vermeer verloren in Empel kansloos met 3-1 van Emplina dat met een 3-0 voorsprong de rust in ging. Samir Johri opende de score, Bas Mol maakte er 2-0 van. Een in de Overloonse muur getoucheerde vrije trap maakte de geelzwarten al voor rust een geslagen ploeg. Na rust herstelde SSS'18 zich maar de 3-1 van Koen Verlinden (85e minuut) kwam te laat. "We hadden het ons allemaal anders voorgesteld", aldus trainer Ruud Vermeer, "gelukkig toonden de jongens karakter na rust. Volgende week zullen we in de derby tegen Volharding (in Overloon, J.G.) uit een ander vaatje moeten tappen."

Volharding – Prinses Irene 0-3
Ook het Vierlingsbeekse Volharding beleefde niet de gewenste herstart van de competitie. Voor eigen publiek ging de ploeg van scheidend trainer Sjoerd van der Coelen met 0-3 onderuit tegen Prinses Irene uit Nistelrode. Volharding vocht in het eerste bedrijf voornamelijk tegen zichzelf, en daar sponnen de gasten garen bij. Robin Walk schoot de gasten in de tweede minuut op voorsprong. Een kopbal van Jeroen Bekkers bezegelde na een klein half uur het lot van Volharding. "We waren in de eerste helft niet bij de les. We raakten geïrriteerd en verzuimden te voetballen. Daar kwam in de laatste vijf minuten van de eerste helft verandering in. Ook na rust hebben we beter gevoetbald maar we scoorden niet", aldus trainer Sjoerd van der Coelen. Irene deed dat wel. Martijn van Vught schoot de 0-3 op het scorebord. "Dit is een tegenvaller. Dit moeten we zondag rechtzetten. De derby tegen SSS'18 is daar een mooie gelegenheid voor, al zal het een lastig duel worden."

Rhode – BVV/Tim-Infra 1-1
Rhode had een prima start tegen BVV. Al in de 6e minuut werd de lat geteisterd door Koen van der Zanden. Vier minuten later was er dan toch de voorsprong. Van der Zanden bracht Rhode op voorsprong doordat hij een vrijetrap in de kruising krulde. Daarna kwamen er nog een paar prima kansen om de wedstrijd te beslissen, maar dat gebeurde niet. BVV kwam zelfs op gelijke hoogte door Stephan Netten, die van afstand op goal schoot en met een rare stuiter werd de doelman van Rhode verrast. Dit was een beetje een kantelpunt in de wedstrijd, Rhode zakte wat terug en echte kansen bleven uit. Pas in het laatste kwartier kwamen die er wel. Kopballen van Mart Krüsemann (wereldredding doelman van BVV) en Stan van de Mortel werden op de doellijn gestopt. En er was een doelpunt van Rhode dat wegens buitenspel werd afgekeurd, maar BVV hield zich staande.

EVVC – WSC 4-1
Een wedstrijd met twee totaal verschillende speelhelften. De bezoekers uit Waalwijk kwamen op De Zwaan na 15 minuten op 0-1 door koppend uit een hoekschop te scoren. De Waalwijkers bleven gedurende heel de eerste helft de betere ploeg zonder echt kansen te creëren. Trainer Stephan Hesemans: "We verloren de duels en tweede bal. WSC was gewoon beter." Na rust een totale metamorfose van EVVC. Al na vijf minuten was het Nicky van der Heijden de zaken gelijk trok. Vijf minuten later ging Gerwin van den Boom alleen op de Waalwijkse keepers af wat 2-1 betekende. Bij WSC knapte er wat vooral nadat Van der Heijden met zijn tweede tekende voor de 3-1 stand. De 4-1 eindstand kwam in de 85e minuut via een strafschop van Van den Boom.

Uitslagen tweede klasse H:
Volharding-Prinses Irene 0-3
Emplina-SSS'18 3-1