NIEUWS Margriet 1

Morris Landman: 'Ik hoop te slagen bij Margriet'

vrijdag 5 januari 2018
 

LITH/OSS | RKSV Margriet staat in Oss en omgeving bekend om haar goede jeugdopleiding. Eén van de grote talenten die is doorgebroken, is Morris Landman. De 18-jarige Lithenaar is dit seizoen een vaste basisspeler bij de Osse tweedeklasser. "Ik hoop dat ik fit blijf en nog veel wedstrijden ga spelen."

door Leon Voskamp

Landman begon in zijn woonplaats Lith met voetballen bij NLC'03. Daar bleek al snel dat hij talent had en in de D-jeugd verkaste hij naar Margriet. In Oss ontwikkelde hij zich verder en afgelopen seizoen maakte hij al speelminuten in het eerste elftal. "Ik ben pas tweedejaars A, maar wilde de overstap naar het eerste maken als ik aan spelen toe zou komen. Anders bleef ik liever voetballen in de jeugd. Onder trainer Mark Strik heb ik nog alles in de basis gestaan, dus ik heb zeker geen spijt van mijn keuze."

Meerdere posities
De eerste wedstrijd van dit seizoen scoorde Landman direct twee keer. WSC werd dankzij zijn goals met 0-2 aan de kant gezet. "Daarna zaten we in een dipje. Persoonlijk zat het ook wat tegen. Het was voor mij toch wennen om vanuit de jeugd de overstap te maken naar een tweedeklasser bij de senioren. Vooral fysiek is het een groot verschil. Maar de trainer heeft vertrouwen in me en dat voelt goed." De laatste paar wedstrijden 'verhuisde' hij van de spits naar links- of rechtsbuiten of voorin in een 4-4-2 systeem. "Dat bevalt me wat beter omdat ik er wat vrijer kan voetballen. Er ontstaat daardoor meer ruimte aan de zijkant waardoor ik ook meer met mijn gezicht naar het doel sta, in plaats van met mijn rug. Het is aan mij om mijn rendement te verhogen."

Overwinningen
Margriet bezet momenteel de achtste plek in de tweede klasse H. Het slot van de eerste competitiehelft was goed met overwinningen op Emplina en het tot dan toe ongeslagen Rhode. "Na de winst op Emplina namen we het met veel vertrouwen op tegen koploper Rhode. We wisten dat we het ze moeilijk konden maken en dat is gelukt."

Stijgen
In de tweede competitiehelft verwacht Landman dat Margriet nog een aantal plaatsen gaat stijgen. "Het heeft niet altijd meegezeten en sommige nederlagen waren onnodig. Als groep hebben we de draad opgepakt en we willen ons goede spel in 2018 voortzetten. Ik ben ervan overtuigd dat we kunnen stijgen op de ranglijst."

Ambitieus
De 18-jarige aanvaller is ambitieus. Maar al te ver in de toekomst kijken wil hij niet. "Ik hoop eerst te slagen bij Margriet, dat is het belangrijkst. We willen groeien met de club. En ik hoop zelf nog meer doelpunten dan de huidige twee te maken."

 
Bron:kliknieuws
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn