NIEUWS JEUGD

23-06-2012 : MICHELLE HENDRIKS VERLAAT MARGRIET

zaterdag 23 juni 2012

Maria van Kortenhof, de bondscoach van meisjes onder 17 jaar, heeft zaterdag 2 juni na de interland tegen België, Michelle Hendriks, 15 jaar oud, gezegd dat ze selectie mag doen voor het Nordic Tournament (in juli in Noorwegen voor meiden onder 16 jaar).

Maar....  nog belangrijker is dat ze door Maria van Kortenhof benaderd is te gaan trainen en voetballen bij het CTO Talent Team Amsterdam. Bij het CTO Talent Team, leren en sporten de jonge speelsters  in Amsterdam. Maria ziet in Michelle nog veel mogelijkheden en potentie om door te groeien. De talenten worden in alles goed begeleid. De lessen worden gevolgd op het Calandlyceum. Dit is een LOOT-school met 2 mentoren voor de sporters die daar op school zitten en een speciaal lokaal voor als men proefwerken e.d. in moet halen. Hier gaat Michelle verder met het VMBO-T in de 3e klas.

Ze trainen 2 dagen in de week 2x per dag, in de ochtend van 07.30 uur tot 09.00 uur in de fitness en iedere middag van 15.00/15.15 uur tot 17.00 uur voetballend. Verder eten ze gezamenlijk en op iedere woensdag moeten de speelsters ook
gezamenlijk in samenwerking met een diëtiste het eigen eten maken. Ze gaan aan de slag om de mentale weerbaarheid te verbeteren (mind-setting) en om de meiden fysiek sterker te maken maar vooral om voetballend nog beter en sterker te worden. Dagelijks kan men voor de training naar het inloopspreekuur van de fysiotherapeuten. Het TalentenTeam gaat in een competitie met jongens voetballen (3e Divisie C-junioren) en deze wedstrijden worden op vrijdagavond, als voorwedstrijd voor Ajax dames 1, gespeeld of op zaterdagmorgen op 11:00 uur. Tot vorig jaar werd het eigenlijk het KNVB-Talent Team genoemd, maar dat is met ingang van komend seizoen dus veranderd in CTO Talent Team Amsterdam. Het wordt het opleidingselftal voor Ajax-dames. Het TT zal komend seizoen dan ook volledig in Ajaxtenue gestoken worden en één à twee maal per week zullen de meiden op "De Toekomst", trainingscomplex van Ajax, met de speelsters van Ajax 1
meetrainen.

Michelle kan volgend seizoen dus jammer genoeg niet meer de F3 trainen, wat ze aanvankelijk van plan was,  maar  op de zaterdagen zal ze bij Margriet naar haar broer Lars (D1) en haar oorspronkelijke team, de B1, komen kijken want in de weekenden komt ze naar huis als ze niet hoeft te spelen.

Als TC en Bestuur van RKSV Margriet zijn wij allemaal heel erg trots op Michelle Hendriks en we wensen haar heel veel succes en voetbalplezier in Amsterdam. 

Namens het bestuur,
Ellen van den Bosch
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn
Updating
Reacties